Додатни, ноћни возови за Нови Сад и Вршац током Бир феста

БЕОГРАД: Компанија "Србија воз" ће, током одржавања "Бир феста", од 18. до 21. августа, увести додатне, ноћне поласке возова за Нови Сад, Панчево и Вршац, како би се посетиоци безбедно вратили са фестивала.
brzi voz
Фото: Дневник/ В. Фифа

Србија Воз је, у сарадњи са организаторима "Бир феста", обезбедио безбедан повратак кући за посетиоце који долазе из Новог Сада, Панчева и Вршца, увођењем додатних ноћних полазака са станице Нови Београд, рекао је Танјугу извршни директор за развој и заједничке послове "Србија воза" Ђорђе Прокић.

Он је прецизирао да су поласци у петак и понедељак у 2.30 после поноћи, а у суботу и недељу у 3.30 за Нови Сад и у 3.50 за Вршац.

Прокић је навео да се "Србија воз" определио за поласке до та три града, имајући у виду кратко време путовања, тако да путници, углавном млади, могу за пола сата или највише сат времена да дођу од Вршца до Београда и да се ноћу врате.

Посетиоци ''Бир феста'' из приградских насеља, такође могу да користе те линије, зато што ће воз стајати на успутним станицама до Новог Сада и у правцу ка Вршцу и Панчеву. Зато мислимо да ће ове линије бити најкоришћеније, рекао је Прокић.

Он је навео и да ће се број додатних линија у будућности повећавати како се, захваљујући реконструкцији пруга ка Нишу, Ужицу, Пријепољу... буде повећавала и могућа брзина на тим обновљеним коридорима.

Тада ће превоз путника бити интерсантан, јер ћемо моћи на дневном нивоу да организујемо посете не само младих, већ и осталих путника ка Београду, рекао је Прокић.

Он је апеловао на посетиоце фестивала да се понанашају одговорно и користе воз као превозно средство, наводећи да се карте, осим на благајни, могу купити помоћу мобилне апликације, као и путем сајта www.srbijavoz.rs.

Додатни ноћни возови за Нови Сад, Панчево и Вршац кретаће следећим возним редом:

Петак, 19. август:

- 2.30 полазак за Нови Сад, 2.30 полазак за Вршац.

Субота, 20. август:

- 3.30 полазак за Нови Сад, 3.50 полазак за Вршац.

Недеља, 21. август:

- 3.30 полазак за Нови Сад, 3.50 полазак за Вршац.

Понедељак, 22. август:

- 2.30 полазак за Нови Сад, 2.30 полазак за Вршац.

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести