Лавић слободно шета Будвом, потрага се наставља

ПОДГОРИЦА: Младунче лава, које од недавно слободно шета негде на подручју будванске општине, ипак, није пронађено, а у потрагу ће се од данас, као помоћ полицији и грађанима, укључити и Агенција за заштиту животне средине Црне Горе.
lavovi pixabay
Фото: pixabay.com

Дарко Савељић из ове агенције каже да су одлучили да помогну и полицији и еколошкој инспекцији у проналаску младунчета лава тако што ће организовати своје волонтере и дронове.

"Тај лав је данас младунче, али они расту брзо и за два, три месеца ће почети да једе псе, мачке, људе и ситуација је прилично озбиљна", рекао је Савељић гостујући у емисији Боје јутра ТВ Вијести.

Истакао је да Црна Гора последњих година интензивно има "ужасних проблема" са кријумчарењем егзотичних животиња и да се то из дана у дан види захваљујући социјалним мрежама.

Према његовим речима, Агенција је дошла до сазнања да се у залеђу Будве налази младунче лава, а да је управо Агенција та која издаје дозволе за увоз и извоз, и дозволе за држање.

"Ми смо погледали нашу документацију, таква животиња није пријављивана Агенцији да је прелазила границе Црне Горе", навео је Савељић.

Савељић каже да је и Општина Будва покренула и грађанство да свако погледа своје двориште, ту су и ватрогасци, биће и Служба заштите и спашавања.

Подгорички медији раније су пренели да је једно младунче лава побегло од свог власника који је странац, а одмах потом и да је лавић пронађен.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести