Притвор малолетнику који је у Карловцима везао старца за дрво

Малолетнику В. К. (14) из Сремских Карловаца, окривљеном за убиство мештанина Живослава Живе Милетића (64), одређен је притвор прекјуче  у касним вечерњим сатима, код судије Вишег суда у Новом Саду за претходни поступак.
sud
Фото: pixabay.com

Притвор В. К. је одређен због могућности утицаја на сведоке, сазнао је јуче „Дневник” незванично.     

Наводно, он је на салушању изјавио да је жртву везао у шали и да се није надао да ће се догађај трагично завршити, односно да је мислио да ће се после „поигравања” комшија одвезати. Овај се, изгледа, наивно није противио кобном дечаковом сценарију, али није успео да одвеже најлон и пертлу када је В. К. отишао.

Запрећена му је максимална казна за обичноубиство до пет година затвора или нека од бројних васпитних мера

Како смо писали, након што је  његов суграђанин Ж. М. пронађен мртав везан за дрво, окривљени има стаус кривично одговорног лица, али као млађи малолетник. Запрећена му је максимална казна за „обично” убиство до пет година затвора или нека од бројних васпитних мера.

Према нашим сазнањима, окривљени малолетник је проблематичног понашања, а терети се да је 31. августа, у багремару на излазу из Сремских Карловаца, везао руке и ноге Ж. М. и оставио га. Човек је преминуо, а његово тело пронађено је у недељу, након чега су обављени увиђај и обдукција, наведено је у саопштењу Полицијске управе у Новом Саду.

Фото: Dnevnik.rs

Ж. М. је живео с мајком (85) у Буковачкој улици у веома лошим условима. Био је мирна, повучена и мирољубива особа. По речима више људи, обоје су имали здравствених проблема, односно необично се понашали.

– Он је лети ишао у чизмама и центром шетао свињу – казао је један суграђанин. 

Његов нестанак пријавиле су комшије 1. септембра, након што су чули од Живине мајке да је он вероватно побегао од куће јер је изгубио кључ.

У шуми је, везан за дрво, највероватије умро од глади и жеђи. Несрећни човек нађен је с ногама везаним за дрво. На њему није било трагова насиља, нити било каквих трагова који би указивали на то да је покушао да се ослободи.

По првим подацима, не постоји јасан мотив за такво убиство. С обзиром на то да је реч о сиромашној породици, користољубље као мотив за злочин је искључено. И даље се претпоставља да је реч о бахатости дечака.

Малолетник има још петоро браће и сестара, а по речима неких комшија, без одговарајућег је надзора с обзиром на то да има бројне несташлуке за собом, али у периоду док није био кривично одговоран. Зашто није дошао по жртву, још није јасно.

М. В.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести