За две године возом од Београда до Новог Сада за 25 минута

БЕОГРАД: Максимално за две године возом ће се од Београда до Новог Сада путовати 25 минута, изјавила је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
Zorana Mihajlovic/Tanjug
Фото: Tanjug

Она је за ТВ Прва рекла да се за трећу деоницу брзе пруге Београд -Будимпешта између Новог Сада и Суботице очекује ускоро финансијски уговор, а да се нада да ће деоница од Београда до Новог Сада бити завршена максимално за годину и по до две године.

За две године ћемо ићи од Београда до Новог Сада за двадесетак минута. Пројектовано време је 25 минута, рекла је Михајловић.

Како је додала, та пруга је огроман пројекат за Србију и најважније је што сада Србија има људе који су обучени да пројектују брзе пруге, што је био велики проблем.

Прељина-Пожега од марта, разговори с Бехтелом за Коридор

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић најавила је данас да ће деоница Коридора "Прељина - Пожега" почети да се гради од марта следеће године.

Она је, гостујући у Јутарњем програму на ТВ Прва, рекла да је "ризница" Србије заправо њен положај. 

"Ми нисмо богати неким сировинама, ми смо богати положајем", рекла је Михајловићева на констатацију да је све изненадио меморандум о разумевању у области инфраструктуре са САД који је потписан прошле недеље приликом посете америчког секретара за трговину Вилбура Роса. 

"Сваки споразум који се направи с неком великом силом, не значи само конкретно тај споразум, већ је много више од тога", рекла је министарка.

Она је навела да се са америчком фирмом Бехтел разговара о градњи Коридора.

"Бехтел, с њима дуго разговарамо о градњи Коридора, али америчке компаније са собом доносе и другачији начин управљања", рекла је Зорана Михајловић. 

Мостови у Србији сигурни

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре изјавила је да је ванредна контрола мостова у Србији показала да су они сигурни. 

Због инцидента у Италији ми смо захтевали да се уради ванредна контрола мостова. Иначе, редовна контрола мостова се ради једном у две године, рекла је Михајловић за ТВ Прва. 

Појашњава да је контрола рађена на најфреквентнијим мостовима као што су Бранков мост, Панчевачки мост, Пупинов...и да ће на тим мостовима бити одређених радова наредних годину дана, да су радови били предвиђени и пре контроле и да ништа није алармантно.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести