Радован Кривокапић: Спремни на мегдан Радничком

Бура коју је проузроковала смена Александра Веселиновића с места шефа стручног штаба Војводине, а онда и долазак искусног стручњака Драгомира Окуке, лагано се смирује.
krivokapic radovan
Фото: Радован Кривокапић, фото: Приватна архива

Фудбалери се припремају за утакмицу са Раничким у Нишу, која је на програму у петак (18.30). Тренер Окука оформио је екипу која ће му помагати у настојањима да Вошу врати у врх суперлигашке табеле, а улогу првог помоћника поверио је свом некадашњем ученику и бившем играчу новосадског клуба Радовану Кривокапићу (40), који је до пре два-три дана радио у трећелигашу Цементу из Беочина.

„Искрено, није ми било свеједно када сам дошао на први тренинг Воше, јер то је мој повратак у клуб у којем сам и почео фудбалску каријеру“, рекао је Кривокапић.

„С породицом живим поред стадиона „Карађорђе“ и Окукин позив ми је веома пријао, односно био је из категорије оних који се  не одбијају. Растанак с људима из Цемента био је проткан обостраним емоцијама, јер смо међусобно створили пријатељство за читав живот и почели да исписујемо фину причу. Сада, ево, тренерску каријеру настављам у Воши, а мом дојучерашњем клубу желим све најбоље, тим пре што је тамо остао као тренер Игор Ђурић, такође бивши фудбалер новосадског суперлигаша. Заједно са мном у редове Војводине стигао је и тренер голмана Милан Јованић и потрудићемо се обојица да помогнемо Окуки и клубу да што пре крене ка врху табеле. Лично, моје задовољство је израженије због чињенице да ми је сада ментор човек који ме је некада тренирао и настојаћу да будући рад што боље искористим и напредујем.“


Зломислић: Ускоро са екипом

Задњи везни Дамир Зломислић због неугодне повреде  још увек није спреман да истрчи на терен.

Фото: Дамир Зломислић, фото: Ј. Грлић

„Почео сам с праволинијским трчањем пре неколико дана“, рекао је Зломислић.

„Не осећам више никакав бол и од следеће седмице, према прогнози лекара, почећу да тренирам с екипом. Нажалост, у Нишу сигурно нећу бити у конкуренцији за тим.“


Кривокапић је одиграо 88 званичних утакмица за Војводину, а у клуб је дошао 1992. године, са само 14 година.

„Играо сам у свим Вошиним узрасним категоријама, закључно с првим тимом, пре него што сам, пре 16 година, отишао. Додуше, био сам накратко поново у црвено-белом дресу 2007. године на двомесечној позајмици, пре него што сам отишао у Грчку, Било је ту и доста постигнутих голова, не знам тачно колико, али то сада више није толико битно. Важно је то да сви заједно уложимо велики рад како бисмо Вошу вратили на пут који заслужује и верујем да ћемо у томе успети.“


Ђорђевић: Надам се повратку

Штопер Лазар Ђорђевић већ дуже време кубури с примицачем, па је паузу у првенству искористио да санира повреду. Сада је, како сам каже, све у реду и очекује да почне да ради са саиграчима.

Фото: Лазар Ђорђевић, фото: Ј. Грлић

„Недељу дана сам био на поштеди, све је у реду и очекујем дозволу да наставим с тренинзима. Нисам сигуран да ћу бити у конкуренцији за тим за утакмицу с Радничким, али се надам да ће се управо то догодити“, казао је Ђорђевић.


Начин на који популарни Криви види повратак Новосађана у врх српског фудбала изгледа наоко једноставно.

„Иако одмах гостујемо у Нишу, очекујем да ће играчи имати другачији однос према дресу. Важно ће бити да слушају инструкције које буду добили од шефа Окуке и резултат ће сигурно доћи. Не знам да ли ће то бити одмах, није то толико ни важно, али знам да ће међусобна успешна комуникација пуно помоћи. Већ смо почели с анализом ривала, радићемо то и у данима који следе, али је најважније то што се бавимо највише собом самима и знам да ћемо спремни истрчати на мегдан Радничком.“

У петак Окука неће моћи да рачунају на Дамира Зломислића, можда ни на Лазара Ђорђевића.

„Сигуран сам да ће Окука пронаћи одговарајућу солуцију када је у питању дефанзивни везни који ће заменити Зломислића, док на позицији штопера имамо доста решења“, верује Радован Кривокапић, први помоћник тренера Окуке у новом стручном штабу Војводине.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести