СРПСКИ ТРАКТОР ИЗ БАЧКЕ ПАЛАНКЕ У ПРОДАЈИ ЗА ТРИ МЕСЕЦА Рок отплате седам година, ПОГЛЕДАЈТЕ како моћно делује на њиви (ФОТО ВИДЕО)

Домаћи пољопровредници с нестрпљењем очекују почетак продаје првог трактора произведеног у Србији након скоро двадесет година.
Youtube Printscreen/Poljoprivredne mašine Majevica!
Фото: Youtube Printscreen/Poljoprivredne mašine Majevica!

Како смо раније писали, овај трактор ће изаћи управо из погона компаније „Мајевица сервис доо“ у Бачкој Паланци, и у продаји ће се наћи за неких три до четири месеца.

Потенцијалне купце посебно привлачи чињеница да ће приликом куповине бити омогућен период отплате до седам година, као и могућност робне размене, али су и перформансе самог трактора „мајевица 90” један од разлога за одабир управо домаћег производа.

Сам трактор није исувише сложен, нема непотребних уређаја који би могли стварати проблеме, те је лак за сервисирање

Када је у питању цена трактора, из ове бачкопаланачке фирме кажу да ће она бити позната до краја лета, пре него што се трактор нађе у самој продаји.

Фото: Youtube Printscreen/Poljoprivredne mašine Majevica!

Како нам је објаснио један од инжењера „Мајевица сервис доо“ Михајло Гашпаровски, сам трактор није исувише сложен, нема непотребних уређаја који би могли стварати проблеме, те је лак за сервисирање. Он додаје да је избалансиран однос масе и снаге за постизање максималних вучних перформанси, а брзина је већа у односу старије генерације трактора и износи 40 километара на сат. Такође, преносни односи су прилагођени уобичајним операцијама на пољу.

Тестови на њивама показали су да је трактор спреман и за производњу и за посао у пољу.

Поред овога, битно је споменути и да је ова бачкопаланачка фирма сарађивала са кооперантима из целе Србије, те је преко 800 компоненти новог српског трактора направљено у Србији. Из увоза је стигао Перкинсов мотор, као један од најбољих, и „Carraro“ трансмисија и предњи мост. С поносом истичу да нови трактор има 90 коњских снага, 12 брзина, хидраулику и погон кардана напред и назад тако да једним проходом могу да се раде две операције, као и реверзер, што „Мајевица 90“ чини једноставним за употребу, али ту су и клима уређај и радио.


За мала газдинства, али и већа

Трактор „мајевица 90“ ће имати све што је потребно за мала и средња газдинства, тврде у бачкопланачкој компанији. Међутим, истичу да ће  овакав тип механизације добро користити и већим пољопривредним газдинствима.


Инжењер Михајло Гашпаровски каже да је ово веома битно за пољопривреднике који ће небројне радне сате проводити у трактору, радећи на својим њивама или већим имањима. Из тих разлога, приликом производње није занемарена удобност саме кабине, удобност седишта, одлична звучна изолација и прегледност из кабине. Он нам открива и да у „Мајевици“ тренутно раде на новим прикључним машинама које ће бити прављене и директно усклађене баш са њиховим новим трактором. То све раде, наравно, поред производње широког асортимана постојећих прикључних машина. Као резултат, купци ће са својим новим трактором моћи да се директно из продајног центра упуте на поља и крену са послом. 

Наш саговорник истиче да је додатна предност новог српског трактора, у односу на увозне, и то што се производи управо у поузданој, домаћој компанији, која успешно послује већ 117 година. Сваком пољопривреднику ће, поред самих перформанси, удобности и повољене цене, приликом куповине бити значајна и чињеница да су сервис и резервни делови обезбеђени и могу се наћи управо у домаћој фирми, без напорне потраге за резервним деловима и сервисерима увозних машина.

Т. Пачић

EUR/RSD 117.0759
Најновије вести