Британски Тајм аут: Нови Сад на листи светских метропола

НОВИ САД: Један од најцењенијих лајф стајл магазина, британски "Тајм аут", сврстао је Нови Сад на листу светских метропола које ће у 2022. години понудити фантастичне и несвакидшање културне догађаје.
novi sad panorama, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Српска Атина тако се нашла међу 22 светска града као што су Њујорк, Париз, Барселона, Лондон, Лисабон, Истанбул, Мелбурн, Лос Анђелес, Чикаго, Нагоја, Сиднеј, Праг и други.

Листа коју овај магазин саставља сваке године, обухватајући отварања великих музеја, музичких догађаја, позоришних представа, изложби које, како наводе, "никако не би требало пропустити, представила је за 2022. годину и Нови Сад који ће носити круну Европске престонице културе уз 1500 културних догађаја и невероватних 4000 уметника".

Како наводи магазин, прелепа архитектура и јединствена историја Новог Сада одавно су га учинили главном дестинацијом која у 2022. години треба да буде незаобилазна.

Посебан акценат, аутори текста, стављају и на саму идеју мреже културних станица, као нових простора за културу, реконструисаног индустријског наслеђа, за шта као пример наводе Културну станицу Млин.

EUR/RSD 117.3078
Најновије вести