Четвртина цене ђачке карте брига општине

Средњошколци из Сремских Карловаца који се школују изван места становања

и ове године могу рачунати на регресирање дела трошкова превоза. Како сазнајемо од начелнице општинског Одељења за друштвене делатности и општу управу Сање Мандић, ђаци треба најкасније до 29. августа да се пријаве у пријемној канцеларији Магистрата, Трг Бранка Радичевића 1, подносећи од докумената потврду школе да су редовни ученици. У пријемној канцеларији, као и на сајту општине www.sremski-karlovci.org.rs/ могу подићи захтев за регресирање трошкова превоза и попунити га.

– Они који захтеве не буду предали у поменутом року, право на регресирање трошкова моћи ће да остваре следећег месеца пошто уредно доставе захтев с потребном документацијом – каже Сања Мандић. – По општинској одлуци о регресирању превоза ђака, локална самоуправа сноси 25 одсто цене месечне карте.

По њеним речима, треће дете из породица с троје и више деце која сва путују до школе, има право на бесплатан превоз. 

Пракса да локална самоуправа партиципира у трошковима пута за карловачке средњошколце и студенте који се школују изван места становања, у Сремским Карловцима постоји од 2002. године, али је лане донета и одлука којом се то правно регулише. Новац за регресирање све време обезбеђивали су општина Сремски Карловци и Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу, националне мањине – националне заједнице.

Сања Мандић напомиње да се општина спрема да и ове године обрадује прваке поклоном у новцу. За сваког ученика првог разреда Основне школе „23. октобар” у Сремским Карловцима предвиђено је 5.000 динара, с тим што ће исплата бити од септембра, када крену у школу, и то на основу списка који школа треба да достави.

З. Милосављевић

EUR/RSD 118.5465
Најновије вести