Највећи део улагања односиће се, навели су у компанији, на куповину нове опреме, ремонт постојеће и реконструкцију објекта с пратећим инфрастуктурним радовима. Када се радови заврше и покрене производња, запослиће се мало више од стотину радника.
„Најпре смо почели реконструкцију и адаптацију административног дела зграде, који је због великог простора – канцеларије и ходници – неупотребљив за производњу. После тих радова, објекат ће бити део производног погона, док ће део постојећег производног објекта и силоса задржати функцију и у том делу неће бити рушења, већ ће се само обновити опрема и објекти, да би се задовољили законом прописани стандарди за производњу хране”, навели су у саопштењу из „Дон Дона”.
У првом плану је, истичу, да се поново покрене производња, и то више врста хлеба најтраженијих из асортимана.
„Планирано је да погон, поред HACPP сертификата и ISO 9001:2015 стандарда, примењује и сертификат IFS (А ниво) да би могао задовољити све захтеве купаца”. У саопштењу није наведено када ће радови бити готови, али, пошто комплекс заузима велику површину, очекује се да ће требати доста времена.
З. Делић