Доспева прва аконтација пореза на имовину

Градска пореска управа обавештава обвезнике да 17. фебруара 2021. године доспева прва аконтација за уплату годишњег пореза на имовину за 2021. годину
porez na imovinu_ns-rh
Фото: Дневник/Р. Хаџић

Градска пореска управа Града Новог Сада обавештава обвезнике-физичка лица, предузетнике и правна лица, да 17. фебруара 2021. године доспева прва аконтација за уплату годишњег пореза на имовину за 2021. годину у износу последње рате обавезе утврђене за претходну годину.

За све потребне информације обвезници се могу обратити Градској пореској управи Нови Сад.  У Улици Војвођанских бригада бр. 24-26 пријем странака врши се радним даном од 8  до 14  часова, док се путем електронске поште обвезници могу обратити на следеће меил адресе:

uverenja.gpu@novisad.rs  -  за пријем захтева за издавање уверења

naknade.gpu@novisad.rs - за пријем пореских пријава и свих других поднесака везано за Накнаду за заштиту и унапређивање животне средине и Накнаду за коришћење јавних површина

gpu@novisad.rs - за све остале писане поднеске

Потребне информације могуће је добити и телефонским путем на бројеве телефона: 4871-751 и 4871-707, поручују из Градске пореске управе.

 

Борис Белич
06.02.2021 • 22:49
Зашто ја треба да плаћам аконтацију за порез? Због тога што је неко из градске управе тако одлучио? То ми изгледа тако бахато и неодговорно. Нема рачуна а они траже паре. Не господо, не тражите аконтације него пошаљите рачуне. Какве битанге да им се плати аконтација. То може да се обори на уставном суду та одлука о аконтацији која је ванзаконска јер зајон пише само скупштина републике а сви остали морају да је поштују. Него поново, засуците рукаве па на поса, пошаљите рачуне па по реду. Понашају се као кеиминалцу комуњаре ми ће мо да одлучимо јер можемо. То тако не иде.
Борис Белич
07.02.2021 • 18:20
Грађани су у обавези да испуне своје пореске обавезе, јел, а које су обавезе лење градске уораве. Од лењости нису у стању да на време пошаљу пореске одсечке. Само они немају никакве обавезе али имају право да прете и наплаћују камате. Ма немој, да ли грађани треба да се удружују и туже градску управу која тражи наплату без рачуна. Пошаљите рачуне на време и почните да делујете одговорно према порезницима. Само сте преписали понашање из омрзнутог бахатог комунизма. Порез мора да се плати ту немам проблем али имам проблем са плаћањем без рачуна ко да сам на пијаци где комуналци јуре дивље продавце. Никако да објавите мој коментар ко да се цензурише од стране градске управе.
EUR/RSD 117.5738
Најновије вести