"Екстра зона" за паркирање у центру града: Сат времена 70 динара

НОВИ САД: Центар града добиће још једну - „екстра” зону за паркирање, у којој ће возачи моћи да своје аутомобиле оставе само сат времена, за шта ће морати да издвоје 70 динара.
p
Фото: Arhiva "Dnevnika"

Тај предлог наћи ће се пред одборницима градске Скупштине 11. октобра, а разлог за измену Одлуке о јавним паркиралиштима су изузетно мали капацитети за паркирање на атрактивним местима попут пословних центара, биоскопа, позоришта и сл.

Предлогом одлуке прописано је да се у екстра зони (места изузетне атракције - пословни центри, биоскопи, позоришта и др.) време паркирања уместо на 120 минута ограничава на 60 минута, јер су та паркиралишта изузетно оптерећена, а капацитети мали, што потврђују анализе и студија ’Смарт план’, наведено је у образложењу измене Одлуке о јавним паркиралиштима.

У измењеном документу није прецизирано која паркинг места ће се наћи у „екстра” зони, али се претпоставља да је реч о просторима на Булевару Михајла Пупина и у улицама Илије Огњановића, Игњата Павласа, Народних хероја, Јеврејској, те околини Трифковићевог трга и Пашићеве улице.

Наредне седмице биће познате измене садашњих зона, односно која ће паркиралишта прећи из „црвене” у „екстра” зону, као и из „црвене” у „плаву” и обрнуто.

Измене одлука у складу су са „Смарт планом”, који је израдио Факултет техничких наука пре око три године, с предлогом о оснивању нових градских зона, где се препоручује и изградња нових гаража. Очекује се да ће измене убрзати ослобађање паркинг места у центру града где је иначе велика густина саобраћаја.

А. Ч.

Ms
06.10.2022 • 08:32
Jako pametno. Odem u bioskop i izađem na pola filma da preparkiram kola zato što je vreme ograničeno na jedan sat!
EUR/RSD 117.3375
Најновије вести