Фотографије најбољих ђака на билбордима

Фотографије најбољих новосадских ђака у оквиру пројекта „Учим + Знам = Вредим“ Удружења за промоцију друштвене одгворности од понедељка се налазе на билбордима

широм града.На 20 рекламних паноа налази се око 120 ученика из новосадских основних и средњих школа, који су остварили изузетне резултате из области науке и уметности на међународним и државним такмичењима.        

На четири паноа налазе се фотографије два ученичка тима из Електротехничке школЕ „Михајло Пупин“ и Балетске школе, као и два хора.Реч је о  хору Гимназије „Јован Јовановић Змај“ и хору Основне школе „Јован Поповић“. На осталим билбордима су ђаци који су остварили успехе на појединмачним такмичењима.

Ово је друга година како се на овај начин промовишу успешни ђаци, а  у Удружењу за промоцију друштвене одговорности, које  реализује пројекат „Учим + Знам = Вредим, кажу да су веома задовољни напретком који су постигли за годину дана. Овог пута се одазвало 14 школа са територије Новог Сада, тако да  се на билбордима налазе фотографије ђака из седам основних и седам средњих школа. Осим тога, ове године пројекат је проширен изван Новог Сада. Тако ће ове недеље билборде са фотографијама најбољих ђака добити и општине Србобран и Сремски Карловци, док ће у општини Темерин рекламне паное  фотографије најбољих ђака красити средином децембра.

Удружење за промоцију друштвене одговорности покренуло је ову акцију како би, уз подршку Покрајинске владе и локалних самоуправа у местима где се пројекат реализује, подстакло позитивне друштвене вредности и охрабрило најбоље и најмлађе међу нама да буду активни учесници кампање, која ће, управо, истаћи њихове успехе, вредност и знање, указујући на значај образовања и позитивних примера наше заједнице међу младима. Пројекат укључује ученике који су остварили и највеће успехе на републичким и међународним такмичењима из области науке и уметности током школске 2015/2016. године.

Генерални спонзор овогодишње акције је Ерсте банка, а допринос њеној реализацији и напретку дао је и велики број појединаца и организација.

З. Мл.

EUR/RSD 118.3975
Најновије вести