Футсалом царују ученице СШ „Светозар Милетић”

Ученице Средње школе „Светозар Милетић” победнице су Општинског такмичења средњих школа у малом фудбалу (футсалу), које је први пут у нашем граду одржано у организацији Савеза за школски спорт Новог Сада (СШСНС).

Оне су у финалу победиле вршњакиње из Медицинске школе „7. април”. Треће место заузеле су девојке из Електротехничке школе „Михајло Пупун”, које су биле боље од ученица Техничке школе „Милева Марић Ајнштајн”, док је на премијерном такмичењу пето места заузела Гимназија „Лаза Костић”.

– Савез за школски спорт је ослушнуо жељу и сугестију .

средњошколки, које су желеле да се и оне, као и њихови вршњаци, надмећу у малом фудбалу, па смо први пут организовали за њих и надметање у малом фудбалу, по правилима футсала – појаснила је генерална секретарка СШСНС-а Сашка Марјанац. – Нажалост, победнице из Економске школе немају пролаз у даље такмичење јер за сада то још није организовано на окружном и покрајинском нивоу. Ми ћемо у будућности тежити ка томе да и оне имају такмичење као и мушкарци и на републичком нивоу. Велику захвалност дугујемо градоначелнику Милошу Вучевићу, Управи за спорт и члану Градског већа Огњену Цвјетићанину, који су препознали смисао школског спорта и омогућили ученицима 35 школа да се бесплатно баве спортом.

Иницијатива за такмичење средњошколки у малом фудбалу потекла је из Медицинске школе „7. април”.

– У граду постоји шест основних школа које негују женски мали фудбал, али по доласку у средњу школу девојке немају такмичење – рекао је председник СШСНС-а Горан Стевановић. – Јесенас су Ђачки парламент и педагог Медицинске школе покренули иницијативу да се одржи такмичење, а на Скупштини СШСНС-а је подршка стигла и из Економске школе. Имајући у виду родну равноправност и њихову жељу да се школе такмиче међусобно, прихватили смо да изгурамо ово такмичење, с тенденцијом да га проширимо на округе и покрајину.

Ј. Галић

У среду стижу реквизити

У ОШ „Јожеф Атила” данас ће представници Спортског савеза Србије донети поклон Савезу за школски спорт Новог Сада, који је у пуном смислу те речи најсавесније приступио пројекту „Спорт у школе”. У 32 новосадске школе у пројекту учествује око 2.500 ученика и 70 професора физичког васпитања. Иначе, још три школе су део тог пројекта, али њих директно финансира Спортски савез Србије.

Поклон-пакет вредан 15.000 евра састоји се од 15 комплета реквизита, који ће бити расподељени по школама које учествују у пројекту.
 

EUR/RSD 117.7842
Најновије вести