Градиће се још четири долазна перона са надстрешницама на МАС-у

Јавно градско саобраћајно предузеће „Нови Сад“ расписало је јавну набавку за изградњу долазних перона на Међумесној аутобуској станици (МАС) на Булевару Јаше Томића 6, чија је процењена вредност 10 милиона динара, а рок за подношење понуда је 12. новембар, објављени је на Порталу јавних набавки.
д
Фото: ЈГСП

Како се у тендерској документацији наводи, на основу Правилника о категоризацији аутобуских станица, потребно је изградити још четири долазна перона са надстрешницама, чиме би били испуњени критеријуми за добијање прве категорије аутобуских станица, што одређује Привредна комора Србије.

Даље је наведено да се изградња четири нова перона планира и на основу потреба фреквентности долазног саобраћаја у источном делу комплекса Аутобуске станице МАС,

а предвиђено је и партерно уређење простора. У јавној набавци назначено је да је конструктивно решење дефинисано тако да не омета технолошке и безбедоносне захтеве, а и да се максимално сачува постојећи дрворед. Рок за извођење тих радова је 45 дана од потписивања уговора, док је гарантни рок две године.

Посебна јавна набавка расписана је за изградњу саобраћајних површина за долазне пероне, чија вредност је процењена на пет милиона динара, са роком извођења радова 20 дана од дана потписивања уговора, а гарантним роком од 12 месеци. Рок за подношење понуда за ову јавну набавку је до 8. новембра.

До сада је већ реконструисан део саобраћајних површина, а постављена је вертикална саобраћајна сигнализација и изграђен тоалет за особе са инвалидитетом

Како је шеф службе станичних услуга Жељко Митровић рекао, до сада је на МАС већ реконструисан део саобраћајних површина, а постављена је вертикална саобраћајна сигнализација и изграђен је и тоалет за особе са инвалидитетом.

– Реконструисан је и отправнички објекат, постављен модеран, климатизовани киоск за рад контролора на улазној рампи за аутобусе, демонтирани су и однесени дотрајали киосци и изведене нове инсталације у реону киоска – навео је Митровић. – Изграђено је једанаест додатних паркинг-места за путничке аутомобиле, као и осам за мотоцикле, те су постављени модерни објекти за продају са двостраним услуживањем у перонски и ван перонског простора.

Поред наведених радова, у протеклом месецу монтирано је пет панела за истицање рекламно-пропагандних порука између новопостављених продајних објеката и обележена је хоризонтална саобраћајна сигнализација.

– Рекламни панели имају два квадратна метра и окренути су ка перонском простору, а имају уграђен механизам за отварање, тако да се по потреби могу користити за додатне пролазе – истакао је Митровић. –Хоризонтална саобраћајна сигнализација постављена је у целом комплексу МАС, на паркингу за аутобусе, паркингу за аутобусе мањих габарита, пероне са исцртаном зоном за путнике, паркинге за путничке аутомобиле и за мотоцикле, као и саобраћајнице са исцртаним стрелицама за правце кретања.

Д. Андулајевић

EUR/RSD 117.2999
Најновије вести