Конкурс за допуну новосадског Калеидоскопа културе

НОВИ САД: Фондација "Нови Сад - Европска престоница културе" саопштила је данас да отвара позив за допуну програма "Калеидоскоп културе" у областима визуелне, примењене и извођачке уметности, књижевности и архитектуре, у вредности од 12,5 милиона динара.
tv, muzika, knjige, film, umetnost, pixabay
Фото: pixabay.com

Како се наводи, јавни конкурс је отворен за све уметнике и културне раднике ових пет врста уметности, а програм "Калеидоскоп културе", који ће бити одржан од 2. септембра до 8. октобра у Новом Саду, додатно ће ојачати свој отворени позив захваљујући укључивању престижних европских и националних партнера.

То су Арс електроника, аустријска уметничка галерија "Ландхаусгалери аушстелунгсбрике" из Сент Полтена и Друштво архитеката Новог Сада, уз подршку Аустријског културног форума и Центра за промоцију науке.

Фондација је најавила да ће током јуна бити отворен и урбанистичко-архитектонски конкурс за уређење малих јавних простора у Новом Саду под називом "Нова места", у сарадњи с Друштвом архитеката Новог Сада, на коме право учешћа имају архитекте, урбанисти, пејзажне архитекте и студенти ових области.

"Одабрани програми и простори додатно ће употпунити ''Калеидоскоп културе'' повезујући култна места у Новом Саду (Велики Лиман, Корзо, Подграђе, Трг галерија и СПЕНС), мрежу културних станица и ''Нова места'' (уређене комшијске просторе и урбане целине широм града), који су настали или су обновљени и обогаћени програмима културе, створеним током припрема Српске Атине за титулу Европске престонице културе", каже се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести