Метална капија пала на шестогодишњака, задобио тешке повреде главе

Шестогодишњи дечак Б. Л. јуче је задобио тешке телесне повреде, опасне по живот, након што је на њега пала метална капија у Основној школи „Душан Радовић“ у Велебитској бб на Клиси у Новом Саду.
1
Фото: Dnevnik.rs

По речима очевидаца, до несреће је дошло јер је неколико малишана наизменично вукло металну покретну школску капију, која је под теретом попустила, искочила из шарки и пала на дечака. Екипе Завода за Хитну медицинску помоћ и МУП-а интервенисале су на лицу места, а дечак је превезен у Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине.

– Из школе нам је у 10.55 часова пријављено да се десила несрећа и да је капија пала на дете – потврдила је за „Дневник“ др Ивана Рамовић из Завода за Хитну медицинску помоћ. – Наша екипа је изашла на лице места и затекла дечака с повредом главе. Након збрињавања, превезен је на одељење Хирургије у Дечјој болници, установили смо да је реч о тешкој телесној повреди, а дечак је био у веома нестабилном стању.

Припадници новосадске полиције обавили су увиђај, а о несрећи је обавештено и надлежно тужилаштво.

У току је даља истрага, у сарадњи са службама надлежним за рад школа, након чега ће бити утврђено шта се прецизно догодило.

Фото: Dnevnik.rs

У Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине такође је потврђено да се код њих налази шестогодишњак с тешким повредама главе, опасним по живот, и да је пребачен у Одељење интензивне неге на Дечјој хирургији.

– Дечак је за сада у стабилном здравственом стању, али још је рано давати било какве процене – рекла је др Андреа Ђуретић из Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине.

О целокупном случају обавештена је и Градска управа за образовање, која обавља вандредни надзор у школи. Управа је предузела све мере из своје надлежности да би прикупила неопходне информације у вези с несрећним случајем и утврдила све околности које су довеле до повређивања детета, те ће након тога одлучити да ли постоји основ за покретање било каквог поступка.

Иако су поједини медији навели да је повређени шестогодишњак ученик првог разреда те школе, до закључења овог издања од надлежних нисмо могли добијети потврду те информације.

Нова зграда Основне школе „Душан Радовић“ у Велебитској улици на Клиси отворена је 18. септембра 2014. године.

Б. Павковић

Фото: В. Фифа

EUR/RSD 117.5571
Најновије вести