Никола Живановић прави дигиталне портрете кућних љубимаца

Љубав према кућним љубимцима често се не може објаснити, а још мање је могуће узвратити нашим четвороножним пријатељима сву пажњу коју заслужују.
с
Фото: приватна архива

Један од начина да се власници одуже својим љубимцима пронашао је Никола Живановић, који прави дигиталне портрете животиња (и власника) и тако употпуњује домове Новосађана најлепшим украсом. Од прошле године има и новог помоћника, уједно и заштитно лице фирме „Дигитал Пет Портраит”, пса расе немачки овчар, Макса.  – Портрете сам непланирано почео да правим у јулу 2020. године, пре тога сам се професионално бавио одбојком, али сам због повреде био принуђен да потражим друге ствари које ме испуњавају – рекао је Живановић. – Фотошоп и све његове могућности посебно су ме интересовали, а уз то сам учио и о маркетингу, јер заједно са мамом водим Јутјуб канал и Инстаграм налог који има преко 350.000 пратилаца.

Фото: приватна архива

Промена каријере није била лака – наш саговорник посветио је неколико месеци учењу и вежбању у Фотошопу, и до осам сати дневно. Тада је и добио идеју да направи неколико портрета паса уз које је одрастао, од чега је настао бизнис који и данас напредује.

За израду портрета потребна је слика коју купац жели да има, изаберу се димензије, а даље ми треба до два сата за припрему фотографија за штампу јер, осим уникатних позадина, радим корекцију боја и примењујем ефекте који чине да слика изгледа као уље на платну (Никола Живановић)

– За израду портрета потребна је слика коју купац жели да има, изаберу се димензије, а даље ми треба до два сата за припрему фотографија за штампу јер, осим уникатних позадина, радим корекцију боја и примењујем ефекте који чине да слика изгледа као уље на платну – казао је Никола. – Слике се штампају на сликарском платну, које се затеже преко дрвеног рама, и купци добијају портрет спреман да се окачи на зид.

Више је поруyбина за слике паса, самих или са власником, мада ни мачке не заостају, објаснио је наш саговорник. Осим тога, Никола ради и портрете људи, па је све више младенаца, младих брачних парова, који желе да имају уникатну слику са венчања.

– Слике шаљем по целом свету, али сам тренутно највише фокусиран на Србију и Балкан, а што се гужве тиче, највећа је у децембру због празника, мада сам задовољан обимом посла и током осталих месеци – истакао је Живановић. – Људи изузетно емотивно реагују на слике, што је и разумљиво, јер су љубимци равноправни чланови породице. Буде ту и неверице, смеха и суза, али сам сигуран да те сузе убрзо замени осмех када се присете лепих успомена.

Д. Андулајевић

EUR/RSD 117.2781
Најновије вести