Носе костиме, пакетиће и радост

Већ увелико познати “Мото Деда Мразови” су се по четрнаести пут провозали градом, обишавши Дом за децу и омладину ометену у развоју у Ветернику, Дечју болницу,

Свратиште за децу улице и Дневни боравак за децу и младе из породица у ризику, где су малишанима поделили пакетиће. Око 150 Деда и Баба Мразица, обучених у препознатљиве црвено-беле костиме, испод којих су се назирале кожне “моторашке” јакне, овогодишњу вожњу завршили су у Дунавском парку, односно на недавно отвореном клизалишту “Ледена шума”. Тамо су, на радост и изненађење малих и великих посетилаца, малишанима делили слаткише и осмехе.

- Ове године снег је мало покварио ону познату слику акције и мање је људи дошло на моторима, а мало више колима него иначе - рекла је насмејана Сандра Штели из Удружења моторста “Апостоли”, који организују акцију заједно са мото клубовима “Отписани” и “Хорда”. - Ипак, битно је то да смо и овогодишњу акцију завршили успешно.

Мото Деда Мразови су, како додаје Зоран Матић из УМ “Апостоли”, постали већ уиграни у свом традиционалном обиласку малишана. Једина разлика у односу на остале године је та што се акција први пут завршава у Дунавском парку, јер, каже Матић, тамо има више деце. Он и његове колеге свесни су пажње коју привлаче пролазећи на моћним двоточкашима, уз турирање и шкрипу гума и обавезни костим, а суграђани им на то одговарају махањем и осмесима, али и фотографисањем.

- Све то чини ову нашу акцију нарочито емотивном, атмосфера је посебна и драго нам је да можемо да учествујемо у томе - каже Зоран Матић. - Број “Мото Деда Мразова” варира из године у годину, у зависности од времена, али нас увек има око 100 - 150.
Акција “Мото Деда Мраз” је, подсећа наш саговорник, отвореног типа за све који желе да се прикључе. Једини услови су осмех, одело Деда Мраза и да дођу мотором. 

Д. Ристић

 

EUR/RSD 118.0507
Најновије вести