Почиње пети Сајам омладинског туризма

Регионални сајам омладинског туризма „OPENS Youth Fair 2016”, пети по реду, чији су садржаји бсплатни, одржаће се у уторак и

среду на Тргу слободе и у Католичкој порти, као увертира за фестивал „Егзит”. Програм, који ће обиловати различитим и новим садржајима, као што су медија-корнер, адреналинска зона, наградне игре и квалитетан концертни део, трајаће од 18 до 22 сата оба дана. Један од главних аспеката манифестације је упознавање с туристичком понудом Балкана за младе.

Музички програм манифестације, под називом „Get EXITed”, у уторак ће од 21 сат на Тргу слободе отворити солисти, хор и оркестар Српског народног позоришта уз диригента Микицу Јевтића и арије и дуете из Моцартове опере „Чаробна фрула”. После њих, пред новосадском публиком ће наступити нишки yез, блуз и соул бенд „Беннy Брицкман Банд”, а потом јужнокорејски „Јамбинаи”, па и хип-хоп састав ТБФ. На Тргу слободе од 18 сати кренуће промоција и представљање учесника на излагачким штандовима, као и адреналин и медија-корнер, а ревија јоге, аргентинског танга, модерног балета, али и егзотичних латино плесова трајаће од 17 до 19.30 сати у Католичкој порти.

Другог дана манифестације, музички део ће од 20.30 отворити Лазар Новков и „Фраме Оркестра”, спојем класичне музике и фолклорног наслеђа. Након њих, на бину „Get EXITed” од 21.30 попеће се „Артан Лили”, док ће за завршницу фестивала бити задужени чувени „Рундек карго-трио”, који ће свој музички сет почети од 22.45.

У сајамском делу програма другог дана фестивала, ревија спортских и рекреативних садржаја одржаће се од 17 до 19.30 часова у Католичкој порти. Посетиоци ће моћи да учествују у различитим облицима фитнеса, као и салси, али и „Денс-фитнесу с Дашком (зумба)”.

Сви који дођу на „OPENS Youth Fairе” моћи ће да сазнају како да постану учесници занимљивих пројеката који промовишу најатрактивније дестинације да би цело подручје Балкана постало једна од пожељних светских дестинација за младе. Тако ће се у понуди манифестације, између осталог, наћи и фестивали, клубови, плесне групе, спортске организације, неоткривене атракције региона, туристичке организације и туристичке агенције које се баве промоцијом туризма, као и невладине организације које се баве регионалним повезивањем младих на подручју Западног Балкана. Први пут ове године, на сајму ће учествовати и туристичке организације из Мађарске, Румуније, Марибора и Осијека.

Пошто је регионални сајам омладинског туризма и ове године у знаку кандидатуре Новог Сада за Омладинску престоницу Европе, другог дана манифестације одржаће се конференција „Нови Сад опенинг доорс”, посвећена иницијативи да Нови Сад освоји ту престижну титулу.

Манифестацију, под покровитељством Града Новог Сада, организују Туристичка организација града Новог Сада, „Егзит” тим, Департман Природно-математичког факултета у Новом Саду за географију, туризам и хотели-

јерство, Студентски културни центар Новог Сада, уз подршку „Арт-еко маркета” и пријатеља манифестације „Фортунс Нови Сад”.

Д. Ристић

EUR/RSD 118.0471
Најновије вести