Подршка урбаној уметности

– Подржавамо урбану уметност, због чега ћемо у наредном периоду утврдити шта се десило у вези с муралом француског уметника Ремеда у Гимназијској улици 2 – рекао је члан
gradska kuca RHA
Фото: Дневник (Радивој Хаџић)

Градског већа задужен за културу Далибор Рожић. – Планирамо да у складу са стратегијом културног развоја Новог Сада у наредних неколико година обезбедимо простор за више мурала домаћих и признатих светских уметника, што је и доказ да и те како подржавамо тај вид уметности.

На основу предлога Новосађана, а уз консултовање стручних служби, одредиће се више локација за мурале који ће у будућности бити насликани на фасадама Новог Сада. Европска димензија, односно укључивање интернационалних уметника, али и партиципативност грађана у доношењу одлука о будућим муралима у граду, неопходни су стандарди на којима су радиле многобројне европске престонице културе.

– Као што смо прошле године инсистирали на демократичности и транспарентности у доношењу стратегије развоја културе града, акционом плану и кандидатури Новог Сада за Европску престоницу културе, што је и донело конкретне резултате за све Новосађане, тако ћемо и сада остати доследни и не дозволити да се дневнополитичка реторика беспотребно наметне у култури нашег града – додао је Далибор Рожић.

Б. Павковић

EUR/RSD 118.4356
Најновије вести