Семе кукуруза, сунцокрета и соје за пољопривреднике

Црвени крст Новог Сада има важну мисију да збрине социјално угрожене грађане онолико колико је то у његовој моћи, а током ванредног стања због пандемије изазване коронавирусом, спровео је велики број акција помоћи најугроженијим категоријама становништва.
1
Фото: Crveni krst Novi Sad

Тако, захваљујући волонтерима који су стуб организације, помажу најстаријим суграђанима у набавци потребних лекова и основних намирница, затим доносе хуманитарне пакете помоћи социјално најугроженијима, као и ромским породицама на територији града, а последња у низу активности је и подела семенског материјала.

– Црвени крст Новог Сада је пре неколико дана поделио семенски материјал за 14 месних заједница Новог Сада, који је намењен социјално угроженим категоријама становништа, пољопривредним домаћинствима с једним до два јутра земље – каже за наш лист секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић. – Већ традиционално, семенски материјал, у виду 150 сетвених јединица сунцокрета, 600 сетвених јединица кукуруза и осам тона соје, који је довољан за сетву око 400 хектара пољопривредног земљишта, Црвеном крсту Новог Сада донирао је Институт за ратарство и повртарство „НС семе”, на иницијативу Јужнобачког управног округа.

Донацији семенског материјала присуствовао је и начелник Јужнобачког управног округа Милан Новаковић, који се захвалио на одговорности компанији „НС семе”, која увек препознаје моменте када треба да прискочи у помоћ нашим пољопривредницима.

– Важно је истаћи да све ово не би било могуће без логистике коју Црвени крст Новог Сада увек спроведе на највишем нивоу и учини да дође до социјално угрожених пољопривредних произвођача из Јужнобачког управног округа – рекао је Новаковић. – Семе ће добити свих 12 локалних самоуправа, односно 11 општина у Јужнобачком управном округу, и 14 приградских месних заједница општине Нови Сад. Вредност донације у виду семена је четири и по милиона динара.

Тако је 11 општина добило 4. 635 килограма семенске робе, а 14 новосадских приградских насеља 7. 840 килограма, који ће бити равномерно распоређени. Председник Савета МЗ Петроварадин Дражен Малобабић рекао је да донација много значи пољопривредницима, с обзиром на то да је роба скупа, а знају да семе које ће добити поседује одређени ниво квалитета.

И. Бакмаз

Фото: Crveni krst Novi Sad
EUR/RSD 117.5878
Најновије вести