Од града стипендије за 15 даровитих студената

Град Нови Сад пружиће током школске 2021/2022 године новчану подршку Фонду за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду, односно обезбедиће новац за стипендирање 15 студената.
e
Фото: pixabay.com

Стипендија, у нето износу, биће 22 хиљада динара по даровитом студенту и додељиваће се током 12 месеци. Стипендију ће добити по два студента у области природно-математичке, техничке, медицинске, економске, правне, а по једну у области пољопривредне, технолошке, хуманистичке науке и у области уметности и спорта.

Циљ сарадње Града и Фонда за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду је да се на организован и систематски начин, финансијском подршком подстакну и стимулишу даровити и вредни студенти, како би постизали најбоље резултате током образовања и како би се побољшали услови школовања најквалитетнијих стручњака, посебно оних који су постигнутим резултатима већ доказали да поседују одређене квалитете и склоности да се баве научним, истраживачким и креативним радом, уметношћу и спортом.

Средстава за финансијску подршку Фонду обезбеђују се у буyету Града Новог Сада, а за 2022. годину за реализацију ове одлуке за 12 месеци планираће се средства у износу од 3.960.000 динара.

Фонд за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду основан је у мају 1992. године. Право на стипендију Фонда се стиче испуњавањем изузетно високих критеријума.

        С. К-ч

EUR/RSD 117.5865
Најновије вести