У новосадским болницама 590 оболелих од короне

У Институту за плућне болести Војводине у Сремској Каменици на лечењу од ковид-19 налази се 105 пацијената, а њих деветоро се због здравственог стања налази на респиратору.
korona kovid  fifa
Фото: Дневник/ В. Фифа

У привременој болници на Новосадском сајму тренутно је смештен 31 пацијент оболео у короне. У овој привременој болници налазе се пацијенти Клиничког центра Војводине који су са лакшом клиничком сликом, те није неопходно да буду хоспитализовани у КЦВ.

Заједно са болесницима смештеним на Сајму, у Клиничком центру Војводине тренутно се лечи 457 пацијената код којих је потврђено да су оболели од ковид– 19.

- Од тога, код 31 пацијента с обзиром на њихово тренутно здравствено стање, лечење захтева примену механичке вентилације. У Војној болници у Петроварадину тренутно се лечи 28 пацијената код којих је потврђено да су оболели од ковид – 19 – саопштио је Клинички центар Војводине.

Како напомињу, код великог броја осталих хоспитализованих пацијената који су оболели од ковид– 19, а с обзиром на тежину клиничке слике уз осталу неопходну терапију примењује и интензивна кисеоничка потпора.

- У циљу спречавања ширења и обољевања од ковид-19 , апелујемо на грађане да је обавезно придржавање свих превентивних заштитних мера, што подразумева ношење заштитних маски, одржавање одговарајуће дистанце између особа, редовно прање и дезинфекција руку, као избегавање окупљања становништва у већем броју – подсећају из највеће покрајинске болнице.

Љ. П.

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести