У центру ванредна акција давања крви до 21 сат

НОВИ САД: Због смањених залиха крви, вечерас ће до 21 сат у центру града  бити организована акција прикупљати крв у трансфузиомобилу на Тргу слободе.
Davanje krvi Foto:Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Како се наводи у саопштењу, с обзиром на велике врућине, Завод за трансфузијку крви Војводине и Црвени крст Новог Сада, организоваће  ванредну акцију прикупљања крви у вечерњем термину.

Надају се добром одзиву давалаца крви, јер су залихе свих крвних група, посебно оних са негативним РХ фактором на минимуму.

Крв је потребна за многе пацијенте који се спремају за оперативни програм, хемато-онколошке пацијенте и за ванредне ситуације на које не можемо да утичемо, поручује се у позиву.

Крв могу да дају све здраве особе мушког и женског пола од 18 до 65 година уколико задовоље медицинске услове и критеријуме након лабораторијског  и лекарског прегледа, који се обавља у склопу давања крви.

Свако ко се добро осећа и сматра да је здрав може бити потенцијални давалац крви. Једним давањем крви спасавате 3 живота, поручују из Завода и Црвеног крста града.

 

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести