Зимске чаролије стижу у Нови Сад

Манифестације које ће у децембру, јануару и фебруару бити одржане у Новом Саду представљене су јуче у Градској кући. Током зиме на централном градском тргу биће одржан фестивал „Новосадски винтер фест”,

а Нови Сад ће први пут у својој историји имати прави „Christmas Market”, какав имају европске метрополе.

Према речима директора Туристичке организације града Новог Сада Бранислава Кнежевића ТОНС, с туристичком привредом града, припрема новогодишње програме који се могу погледати и на страници „novisad.travel”. 

– Интересантно је што ћемо имати два догађаја, „Новосадски винтер фест” и „Ледену шуму”, и могу да кажем да је то нешто што нам је недостајало – сматра Кнежевић. – Мислим да на прави начин можемо промовисати Нову годину и позовати људе да дођу и уживају током ових фестивала.

Члан Организационог одбора „Новосадског винтер феста” и директор „Колор прес групе” Роберт Чобан истакао је да је недавно, такође први пут одржани „Октоберфест” у Новом Саду, задао неке стандарде на регионалном нивоу, какви се могу видети у Европи, а које наш град уз неке своје особености може досегнути.

– Чињеница да је Нови Сад добио титулу Европске престонице културе 2021. године одлично се уклапа па ће на „Винтер фесту” бити заступљен велики број манифестација које су везане за културу – рекао је Чобан. – Обрадоваћемо многе суграђане – повратком фијакера на улице Новог Сада после 50 година.

Представљена је и манифестација „Ледена шума”, која ће празничну атмосферу употпунити бројним наступима музичких, уметничких, позоришних и других група и појединаца.

– „Ледена шума” почела је као замисао Удружења грађана „Кварт медија” – испричала је представница „Ледене шуме” Кристина Раденковић. – Првобитно је то требало да буде само културно-уметнички програм, али неком добром енергијом дошло се до много атрактивнијег програма па ће се у самом срцу Дунавског парка наћи клизалиште на 450 квадратних метара, до којег се с „Винтер феста” може стићи и поменутим фијакером.

Највећа атракција, по угледу на европске престонице, по њеним речима, биће стаза дужине 250 метара којом ће моћи да се клиже око самог Дунавског језера, а најављено је и 40 дана бесплатне школе клизања. Биће то девет недеља забаве за све генерације. 

Б. Павковић
 

EUR/RSD 118.0471
Најновије вести