Зоран Лукић селектор кошаркашке репрезентације Русије

МОСКВА: Српски тренер Зоран Лукић званично је нови селектор кошаркашке репрезентације Русије, објавио је данас тамошњи савез.
kosarka pixabay.
Фото: Pixabay.com

Како је саопштено, Лукић се наставити да води и руски клуб Нижњи Новгород, а у другој половини новембра одржаће први тренинг камп репрезентације.

Лукић је на селекторској позицији заменио Сергеја Базаревича.

"Крајем септембра имао смо први састанак са Андрејем Кириленком и руководством федерације. И ове среде сам изнео своју филозофију, своје ставове о правцу у ком би руски тим требало да се даље развија. У Нижњем се традиционално трудимо да одржимо максималан баланс између постизања спортских резултата и пружања тренинга младим играчима. Тренерима је често тешко да пронађу ову средину, али ја већ дуги низ година у свему томе, за мене ту нема ништа ново. То је оно што се од мене очекује у руском тиму. Велика је част водити репрезентацију, али такву понуду бих прихватио само две репрезентације – Русије и Србије", рекао је Лукић за сајт Кошаркашког савеза Русије након именовања.

Лукић је већи део тренерске каријере у Русији, почео је у Беопетролу, а 2006. године постао тренер друге екипе московског ЦСКА.

После две године прешао у Нижњи у коме је провео више од шест година пре одласка у турски Банвит. Од 2017. године поново је преузео Нижњи.

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести