Бирманчевић пријавио Зеленовића и друге за насиље и ускраћивања слободе кретања

ШАБАЦ: Повереник Градског одбора Српске напредне странке Шабац и народни посланик др Бобан Бирманчевић, поднео је данас кривичну пријаву Основном јавном тужилаштву у Шапцу против Небојше Зеленовића, Душана Костадиновића, Душана Туфегџића и Владимира Терзића због кршења Устава Републике Србије, ускраћивање слободе кретања, изазивања нереда и насиља који су довели до угрожавања живота и здравља људи.
nebojsa zelenovic MC
Фото: mc.rs

Кривичне пријаве поднете су и против Драгана Миловановића Црног и Стефана Васића због изазивања нереда и наношење тешких телесних повреда, саопштио је Градски одбор СНС у Шапцу.

Кривична пријава Бирманчевића односи се на догађаје од суботе 27. новембра, када је група демонстраната које су предводила лица из кривичне пријаве, на непријављеном скупу који је одржан на мосту преко Саве, зауставила саобраћај и тиме онемогућила грађане да се слободно крећу.

Како се наводи, демонстранти су чак у својој намери да спрече слободан прелазак моста у протесте укључили и пољопривредну механизацију, чиме је додатно отежано саобраћање свих оних који су имали потребу туда да пролазе.

"Такође, поменути скуп пратили су и нереди изазвани од стране организатора, чиме је живот грађана који нису присуствовали блокади моста био угрожен. Том приликом наш суграђанин Душко Прокић задобио је тешке телесне повреде. Захтевам од надлежних да поступе у складу са својим овлашћењима и по закону Републике Србије и да под хитно процесуирају изгреднике. Насиљу се мора стати на пут, јер не постоји оправдање да се применом силе остварују било која права", истакао је Бирманчевић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести