Боцан-Харченко: Ниста ново или охрабрујуће у изјави Квинте

БЕОГРАД: Нисмо уочили апсолутно ништа ново или охрабрујуће у писаној изјави земаља такозване Квинте и сматрамо да се унапред стварају предуслови да се Београд још једном окриви за неуспех дијалога, оценио је данас амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко.
Aleksandar Bocan Harcenko, Tanjug/Sava Radovanović
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Руски амбасадор је на Твитеру навео да су очигледни сви добро познати приступи.

"Обновити дијалог је могуће само енергичним радом са Приштином и вршењем притиска на Приштину у циљу да се укину таксе и да се не допусте акције уз промену снаге", навео је Боцан-Харченко.

Какву везу има питање успостављања дијалога са повлачењем признања једнострано проглашене независности Косова, упитао је руски амбасадор.

Он каже да је то суверена ствар других држава које схватају неспособност косовске лажне државности, као и то да се она коси са међународним правом.

Такође, наводи Боцан-Харченко, није јасно зашто се ради о евроатлантским интеграцијама.

"Квинта поново игнорише став Србије о војно-политичкој наутралности. Стварност је таква да Београд води претприступне преговоре само са Европском унијом. Дакле, тешко да ова изјава може да спада међу оне које омогућавају да се каже: ''Урадили смо све за обнављање дијалога...''", навео је Боцан-Харченко на Твитеру.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести