Брнабић: Чинимо све да помогнемо пољопривредницима

НОВИ САД: Премијерка Ана Брнабић поручила је пољопривредницима да је спремна, пошто се налази у Новом Саду да се поново види са ратарима који су блокирали саобраћај.
ana brnabic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

У Београду је јуче одржан састанак после којег су настављени протести.

"Што се тиче додатних уступака имамо идеје. Јуче смо испунили оно што смо обећали, а то је да смо укинули забрану извоза уља. Спремни смо да заједно са уљарима тражимо да цена откупа буде 535 динара без пореза", рекла је Брнабић.

Она је навела да је важно знати да држава ако гарантује цену сунцокрета, онда би то морала свима, а то је, каже, немогуће.

"Може једино да се регулише трговачка маржа да буде десет процената. Понудили смо 22 динара субвенције за гориво по хектару, а у последњем кварталу можемо ићи на 30 динара", поручила је Брнабић.

Премијерка је упоредила будзет за субвенције из 2010. године који је био 14 милијарди и садашњи који прелази 50 милијарди динара.

"Види се да је подршка порасла. Већ смо током године интервенисали. Државни будзет није ћуп без дна и држава мора остати фискално одговорна. Морамо се обезбедити и за следећу годину. Било би неодговорно да потрошимо све што имамо", поручила је премијерка која у Новом Саду борави на састанку поводом обележавања дана младих.

Тренутно су у току нови преговори ратара који протестују са представницима Министарства пољопривреде у згради Покрајинске владе.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести