Брнабић: Вредност инвестиција у Крушевцу 300 милиона евра

КРУШЕВАЦ: Премијерка Ана Брнабић честитала је данас грађанима Србије Видовдан, за који је рекла да је важан датум у колективној свести нашег народа и један од темеља српског колективног идентитета, а грађанима Крушевца 650 година од оснивања града.
ana brnabic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Након седнице Владе Србије у Крушевцу, Брнабић је казала да је актуелна власт у последњих неколико година урадила много за Крушевац и Расински округ, наводећи да је од краја 2012. године у том граду посао добило 3.262 грађана, а да је вредност инвестиција које су доведене око 300 милиона евра.

"На седници владе, градоначелница Крушевца замолила је председника Вучића да доведе још једну фабрику. Потребна нам је још једна фабрика како бисмо решили проблем незапослености у том граду", рекла је Брнабић новинарима након седнице.

У наредном пероду, каже, биће фокус на улагање у домаћу памет и додаје да ће током дана обићи Бизнис инкубатор у Крушевцу, а у који је, истиче, инвестиран додатан новац како би од њега био направљен регионални бизнис старап центар.

"Уложићу своје време и енергију као бисмо помогли младима да остану у Крушевцу, да своје знање и таленат инвестирају одавде, а једна од ставри која ће умногоме помоћи је и први дигитални аутопут - Моравски коридор, који ће до краја следеће године доћи до Крушевца", навела је Брнабић.

Истиче да ће тај дигитални коридор дати другачији и бољи квалитет живота за све грађане у том крају, као и боље пословне прилике за младе и грађане средњих година.

Брнабић наводи да у Србији постоје, како каже, неозбиљни политичари који су тврдили да је Моравски коридор "бацање пара" и да Крушевцу није потребан аутопут.

"То су људи који су више од 10 година водили ову земљу и ова земља је данас управо због тога потпуно другачија, јер ми мислимо да су људи у Крушевцу заслужили аутопут и то први дигитални аутопут", рекла је Брнабић.

Поред тога, наводи да је Крушевац добио и постројење за пречишћавање отпадних вода, са делом канализационе мреже и додала да је последњих година у то уложено 24 милиона евра.

Каже да је, између осталог, завршена реконструкција фабрике воде, а да ће у наредном периоду бити завршена канализациона мреже и постројење за пречишћавање отпадних вода у Брусу и Блацу.

Брнабић подсећа и да је Крушевац у време пандемије добио ковид болницу, те каже да је једна од тема данашње седнице била како да та болница након завршетка пандемије буде искоришћена за смањење листе чекања и побољшање здравствене заштите у читавом округу.

"Председник Вучић, министар Златибор Лончар и ја смо разговарали о томе шта је потребно да урадимо за ту болницу, како она не имала празан ход, већ да омдах лечи људе након коронавируса", казала је Брнабић.

Говорећи о оснивању Крушевца и Видовдана, Брнабић је подсетила да је 1371. године Кнез Лазар подигао Крушевац као нову престоницу Србије, а након 18 година, 1389. године, је своју војску предводио у Косовску битку управо из Крушевца.

Због тога је, каже, поносна што се данашња седница владе одржила у том граду.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести