Бугарски: Конструктиван однос с републичким властима

Покрајински секретар за локалну самоуправу Бранислав Бугарски изјавио је да у 2015. години очекује конструктиван однос и партнерство с републичким властима, нарочито у области ЕУ интеграција,

као и наставак инфраструктурних пројеката и развој пољопривреде.

Бугарски је, на конференцији „Свет у 2015” навео да следећу годину можемо чекати као опрезни оптимисти, а да ће најважнији пројекти за војвођанску власт у наредном периоду бити тунел кроз Фрушку гору, као и остали мањи инфраструктурни пројекти, наставак пројеката у области пољопривреде, као и подршка извозно оријентисаним предузећима.

Он је рекао да не очекује да ће у Војводини бити одржани избори пре оних који су предвиђени за мај 2016. године.

– Желимо да радимо заједно на реализацији идеје успешне и модерне Србије као пуноправне чланице ЕУ – поручио је Бугарски с тог скупа.

Он је изјавио да Покрајинска влада жели отворен дијалог с националним нивоом власти и да буде конструктиван партнер у процесу европских интеграција.

– Када је реч о односима с Републиком, има простора за побољшање – рекао је Бугарски. – Били смо сведоци пребројавања посланика, таблоидних плотуна у правцу Новог Сада, али све се своди на код „или умеш или не умеш“... Ми желимо конструктиван однос и отворен дијалог.

Он је истакао да је и даље отворена тема закон о финансирању надлежности Војводине.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести