Челници војвођанских општина о плановима за 2018.

Сремска Митровица: Лидери по инвестицијама и радним местима
с
Фото: Dnevnik.rs

Градоначелник Сремске Митровице Владимир Санадер каже да су ове године највише труда и посебну пажњу уложили у завршетак подвожњака који спаја северни и јужни део града. Грађани су на његову реализацију чекали више од четрдесет година. Тај пројекат је пре свега значајан зато што нестају све препреке за ширење и развој града према Фрушкој гори, што ће олашати проток и унапредити безбедност саобраћаја, поготово према индустријској зони уз ауто-пут, као и према неколико фрушкогорских села.

По његовим речима, не треба заборавити ни градски базен, дугогодишњу жељу грађана.

– Базен је свакако један од садржаја који су недостајали нашем граду. Већ од првих дана рада базен привлачи велику пажњу школске деце, спортиста, рекреативца, као и бројних грађани који желе да се опусте и забаве те своје слободно време проводе на нашем базену, и то је нешто чиме смо изузетно задовољни – каже Санадер, и додаје да је током ове године упослено хиљаду грађана. Број незапослених у Сремској Митровици током године је са 6.000 опао на 5.000, а стопа незапослености је једноцифрена, и то је испод републичког просека. – Тиме се не задовољавамо и трудимо се да будемо лидери у привлачењу инвестиција и отварању нових радних места – напоменуо је градоначелник Сремске Митровице.

Он каже да, када се осврне на протеклу годину, тешко му је да се сети неког важног пројекта од којег су одустали, или који није барем започет.

– Можда бих издвојио пројекат „Трг инвеститора“, чију реализацију смо одложили за наредну годину. Ради се о тематском парку на улазу у Сремску Митровицу с источне стране, где би, уз зеленило, клупе и све остало што можемо видети у парковима, на високим јарболима биле истакнуте заставе инвеститора који запошљавају наше грађане – казао је Санадер, додајући да на тај начин желе да промовишу компаније на које заиста гледају као на партнере локалне самоуправе, која се убрзано развија откада су инвеститори, како домаћи, тако и они из бројних земаља широм света, запослили велики број Митровчана.

Градоначелник жели да и у наредној години чине Митровицу лепшом, бољом, а грађани да буду задовољни и срећни.

М. Стакић

Фото: Dnevnik.rs

Жабаљ пун планова

– Година која је на измаку била је веома успешна за нашу локалну самоуправу јер смо неке пројекте који су започети ранијих година привели крају, неке смо започели и завршили, а неке ћемо завршити наредне године – истакао је председник општине Жабаљ Чедомир Божић. – Ипак, најпоноснији сам на смањење незапослености. По подацима Националне службе за запошљавање, од 1. јануара до данас, посао је нашло више од 700 људи, што је за општину Жабаљ велики број. Имали смо велику помоћ покрајинских институција и Владе Србије, а захваљујући управо њој, у Госпођинцима је завршена спортска сала, реконструисан је део магистралног пута Нови Сад – Зрењанин који пролази кроз општину Жабаљ.

По његовим речима, у наредној години планирају додатно да улажу у инфраструктуру – асфалтирање улица, изградњу јаслица у Жабљу и реконструкцију вртића у Ђурђеву.

– Такође, планирамо уређење обале на Старој Тиси у Чуругу, где ћемо уградити шеталиште, трим-стазу и спортске терене. Ових дана кренули смо у процедуру обнове биоскопских сала у Госпођинцима, Чуругу и Жабљу.. Планирамо и завршетак изградње канализационе мреже у Ђурђеву и Жабљу–  каже Божић.

Љ. М.

Фото: Dnevnik.rs

Апатин: Школа и изградња луке

За председника општине Апатин Милана Шкрбића у протеклој години је најзначајнији био почетак изградње јаслица у Апатину и отварање погона „Инстел” који је запослио 75 радника.

– Осим тога, за Апатин су били значајни и инфраструктурни радови и реновирање спортских терена у Гимназији, уређење градске плаже, почетак реновирања старе пијаце, као и замена азбестно-цементних водоводних цеви-каже Шкрбић.

Председник општине у следећој години као најзначајније послове означио је завршетак уређења старе пијаце, затим изградњу лифта у Дому здравља и уређење Канцеларије за локални економски развој.

– Припремамо и нове пројекте. Наша највећа жеља је да у години пред нама комплетно реновирамо Основну школу „Жарко Зрењанин” у Апатину. Такође нам је важно да кроз пројекат изградње луке, на коју је наслоњена слободна зона, створимо што боље услове за потенцијалне инвеститоре који ће отворити нова радна места – нагласио је председник општине.

Е. М.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести