Дачић: Изражен позитиван став о настaвку сарање са СПС

БЕОГРАД: Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да је коалиција око социјалиста спремна за наставак сарадње са СНС и да је у разговору са председником Александром Вучићем изражен позитиван став о наставку сарадње.
ivica dacic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Спремни смо и изражен је позитиван став и од стране председника Вучића о потреби наставка наше сарадне," рекао је Дачих новинарима након консултација са председником Александром Вучићем.

Llista окупљена око СПС имаће 31 мандат у будућем сазиву парламента.

"Наша изборна листа је поносна на све резултате остварене за ових 10 година заједничке сарадње, који су били значајни у многим областима", рекао је Дачић и додао да ће наставити консултације са представницима СНС.

На питање да ли је било речи о конкретној будућој сарадњи, Дачић је рекао да су начелно разговарали о томе, али и о свему што су радили.

Додао је да их је Вучић упознао са свим тешкоћама и на спољнополитичком и на регионалном плану.

Упитан да ли је било речи о кадровским решењима, Дачић је одговорио да је било речи о "начелној и суштинској" сарадњи, али не и персоналним решењима у новој влади.

На питање да ли мисили да СНС жели СПС у влади, Дачић је рекао да то није питање за њега, већ за председника Вучића, понављајући да је СПС спреман за сарадњу.

EUR/RSD 117.3078
Најновије вести