Дачић: Од недеље склапање завршне приче о изборним условима

БЕОГРАД: Председник парламента Ивица Дачић изјавио је да би од следеће недеље требало да почне склапање завршне приче о изборним условима, како би се у септембру тачно видело докле се стигло у међустраначком дијалогу власти и опозиције.
ivica dacic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Онда бисмо у септембру могли да је склопимо са овом другом причом (која се води у присуству европарламентараца), да видимо где смо, рекао је Дачић.

Дачић је за ТВ Пинк подсетио да се ближи и рок када би европарламентарци требало да доставе неки предлог о изборним условима, али да још ништа није добио.

Дошли смо до тога да истерамо ствари на чистац, ЕП ће предложити шта мисли. Мислим да ће они (опозиција) бити незадовљни, али не мислим да ће бојкота бити. Сигуран сам да неће ићи у ту врсту конфронтације са ЕП, навео је он.

Дачић је додао да је председник Србије Александар Вучић, који је учествовао у дијалогу са опозицијом која није желела разговоре у присуству европарламенараца, био више отворен да прихвати захтеве него чланови наших делегација да би показао да власт нема никакву задршку када је реч о бриачком списку...

Циљ дијалога је да се нешто промени у изборним условима да се нико не жали, да се извуку сви разлози и аргументи да неко сутра каже да су избори нелегитимни, покрадени, да је парламент нелегитиман...чему смо сведочили свих ових месеци, рекао је он и додао да то ипак све то не може да замени вредност странака и кандидата.

Бићемо конструктивни веома, да видимо шта се предлаже, наставићемо разговоре да би дошли до резултата са станкама које не желе учешће странаца у дијалогу, рекао је Дачић и нагласио да ових дана треба да распише изборе у Мионици и Неготину.

EUR/RSD 117.5717
Најновије вести