Дачић: Вучић ће информисати посланике о дијалогу

БЕОГРАД: Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је разговарао с председником Александром Вучићем о томе да шеф државе информише посланике о дијалогу Београда и Приштине и додао да ће форма и датум седнице тек бити дефинисани.
ivica dacic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Данас и сутра ћемо видети око заказивања седнице Народне скупштине у наредним данима у вези са КиМ. Већ је одређено неколико термина за наставак дијалога (Београда и Приштине) и да нас након тога председник информише о свему томе, да дамо подршку његовој политици и преговорима", рекао је Дачић на ТВ Пинк.

Дачић је казао и да ће се о уставним променама разговарати у парламенту 7. јуна, и да очекује да ће скупштина двотрећинском већином усвојити предлог промена, односно да ће прихватити иницијативу у начелу, а онда ће у наредним месецима бити дефинисани амандмани.

Председник парламента је још једном подвукао да се промене искључиво тичу начина избора носилаца правосудних функција.

 

"Не тиче се других тема, као сто су стално најављивали да ћемо ми нешто на брзину да променимо Устав па да избацимо из преамбуле КиМ. То су глупости оних који то причају, не само да су злонамерни него не знају како функционише скупштина и шта пише у Уставу и законима", рекао је Дачић.

Лајчак обавестио амбасадоре ЕУ о посети Београду

Специјални представник Европске уније за преговоре измеду Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да је о својој последњој посети Србији обавестио амбасадоре земаља ЕУ.

Он је на Твитеру објавио да је на овај начин наставио традицију обавештавања након завршених посета.

"Као добру традицију током свих посета, на терену, обавестио сам амбасадоре ЕУ о састанцима у Београду", поручио је Лајчак.

Лајчак је ове недеље био у посети Приштини и Београду, истовремено када и специјални представник САД за Западни Балкан Метју Палмер.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести