Ђорђевић: Србија и Русија увек биле и остаће пријатељске

БЕОГРАД: Србија и Русија одувек су биле пријатељске земље, а односи између њих данас су на највишем могућем нивоу, рекао је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић на Регионалном форуму иностраних дипломаца Русије.
Zoran Djordjevic
Фото: Tanjug

"Србија може отворено да каже да је Русија њен пријатељ. Унапређење односа са Руском Федерацијом једна је од главних циљева за који сам се лично залагао као министар одбране, а и данас се залажем као министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања", казао је Ђорђевић.

Како је навео, развоју пријатељских односа додатно доприноси размена искустава у области заштите особа са инвалидитетом, у области заштите ратних војних меморијала, као и залагање за унапређење односа са борачким удружењима.

Министар је истакао да му је титула почасног доктора московског универзитета, коју је добио као први министар у Влади Србије и други српски политичар након председника Александра Вучића, додатни подстрек и велика обавеза да се још више залаже за очување пријатељских односа са Русијом.

Он сматра да простора за унапређење односа са Русијом увек има, посебно у области образовања и кулутуре.

"Потписивањем Меморандума о сарадњи са Руским државним социјалним универзитетом, а предлог за то је већ послат ректорки, омогућиће се нашим студентима, који студирају социологију и баве се социјалном заштитом да постидпломске студије похађају у Москви, што ће им сигурно значити у даљој каријери", рекао је Ђорђевић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести