Ђурић: Срби на КиМ могу да имају само више него данас 

ЗВЕЧАН: Ако до споразума икада дође, а много су веће шансе да до њега не дође, Срби на Косову и Метохији могу да имају само више него данас, рекао је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.
Marko Djuric,Foto: Tanjug
Фото: Марко Ђурић,Фото: Танјуг

Ђурић у интервјуу за тв Мост поновио и да Срби на Косову и Метохији не треба да дозволе да их било ко лаже да ће у било ком исходу разговора о будућности покрајине бити мање Србије и мање српске помоћи за њих.

"Оно што имамо данас задржаћемо, а борићемо се да добијемо више. Ако до споразума икада дође, а много су веће шансе да до њега не дође, Србија таквим споразумом може да има само више територије, институционалне заштите и права за српски народ на Косову и Метохији, за цркву, и наравно више финансијске подршке за опстанак", рекао је Ђурић.

Он је упозорио да бројни политички центри покушавају на различите начине да уплаше Србе на Косову и Метохији и натерају их да у своју будућност не гледају као на нешто што је извесно и посебно се обратио Србима који живе јужно од Ибра, јер се на њих врши највећи притисак.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести