Ђурђев: Хајка против Вучевића довела је до претњи ликвидацијом

То што се неко дрзнуо да градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу отворено телефонским позивом прети смрћу није никакво изненађење, ако узмемо у обзир вишемесечну хајку тзв. опозиционих медија и самих опозиционара против њега лично, те недавно дивљање истих на улицама Новог Сада и покушај насилног упада у институције власти - изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.
aleksandar djurdjev, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Истичући да је пре неколико месеци анонимним мејлом прећено Вучевићу и члановима његове породице и да нико од оних који су га јавно прозивали и блатили није нашао за сходно да осуди такав вандалски чин, Ђурђев примећује да ни данас није другачија ситуација.

- Уместо да осуде бруталну претњу ликвидацијом градоначелника, ви имате пример новосадске Лиге социјалдемократа Војводине Ненада Чанка која не само да то није осудила, већ и даље инсистира на томе да су недавно одржани протести, а заправо отворени јуриш на Скупштину Војводине, били легитимни и отворено нападају органе јавног реда и мира. Поставља се оправдано питање зашто овакве политичке структуре не осуђују претње градоначелнику Милошу Вучевићу и његовој породици - напоменуо је Ђурђев.           

Председник Српске лиге зато позива све опозиционе медије и политичке партије да се ограде од ових гнусни претњи и да јавно подрже елементарно људско право градоначелника Вучевића - право на живот. У супротном, њихово ћутање биће знак одобравања, закључио је Ђурђев.

EUR/RSD 117.3221
Најновије вести