Јовановић: Нећемо подржати Ђиласа, нисмо истомишљеници

БЕОГРАД: „Либерално демократска партија неће подржати кандидатуру Драгана Ђиласа за градоначелника Београда и на те изборе ће изаћи са својим планом и програмом који ће понудити грађанима, рекао је данас лидер те партије Чедомир Јовановић, те додао да се противи расписивању евентуалних ванредних парламентарних избора у Србији.
ceda jovanovic tanjug
Фото: Tanjug

Јовановић је на конференцији за новинаре рекао да свако има право да се кандидује, да је Ђилас политичар са искуством, али да ни раније а ни сада њих двојица нису истомишљеници у толикој мери да би Ђиласу дао подршку.

Како је рекао, програм Ђиласа, Саше Јанковића и Вука Јеремића није оно са чим може да се сложи, јер је, каже, то само конфронтација са Вучићем и његовом странком, а ЛДП, поручио је, жели суштинске премене начина вођења града, јавних предузећа...

Јовановић каже и да Ђиласа, Јанковића и Јеремића веже само "лична фрустрација Вучићем", а сваки од њих је, како каже, покушао на свој начин да буде партнер Вучићу.

Лидер ЛДП каже и да се противи ванредним парламентарним изборима и пита шта би била тема тих избора, јер је уверен да је неразумљиво да се то ради само због међусобних личних односа странака.

То би, примећује, било разумљиво да, на пример, влада промени политику за коју је добила подршку грађана.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести