Косовски МУП набавио ново наоружање, оклопна возила...

ПРИШТИНА: Министарство унутрашњих послова привремених приштинских институција набавило је наоружање у вредности од 1,3 милиона евра.
Policija Kosova/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Само пушке дугих цеви за припаднике полиције који дежурају на административним линијама вредне су 350.000 евра, наводе Репортери.

Набављени су и оклопна возила, водени топови и блиндирана возила, чија је вредност 7,13 милиона евра.

Како се наводи, министарство је купило и специјализовану опрему вредну 280.000 евра, а опрема која ће бити коришћена за истражни поступак вредна је 300.000 евра.

То министарство уложило је 200.000 евра у сајбер безбедност и друга питања, а уложило је и у изградњу школа, преноси Косово онлајн.

За Косовске безбедносне снаге ове године је из буџета издвојено 100 милиона евра, од цега ће 30 милиона бити намењено само за наоружавање и то је највећи износ од када су формиране ове снаге.

Пуковник Сефер Исуфи казао је тим поводом пре неколико дана да су КБС већ уговориле неколико дронова и да су у процесу уговарања најнапреднијих и најсавременијих система наоружања.

"Имамо уговорене капацитете дронова који имају задатак система, рецимо, или ангажовања у процесу откривања и осматрања. У процесу смо уговарања других одбрамбених система који укљуцују компоненту система противваздушне одбране, противоклопног система и наравно конвенционалне пешадије и лаке артиљерије", рекао је Исуфи.

Додао је да ће свака војна акција КБС бити у координацији са савезницима.

Према његовим речима, мере или радње које су предузете, предузете су у пуној координацији са савезницима Косова, на челу са Сједињеним Америчким Државама.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести