Мали: Здравственим радницима 10.000 данас, млади од поноћи пријаве за 100 евра

БЕОГРАД: Нову једнократну помоћ од 10.000 динара данас добијају здравствени радници, а млади од поноћи могу да се пријаве за државну помоћ од 100 евра, најавио је данас министар финансија Синиша Мали.
sinisa mali
Фото: Tanjug/Dragan Kujundžić

Говорећи за РТС он је навео да здравствени радници подршку добијају у континуитету што је начин да им се каже хвала за све што чине за земљу и грађане.

Прецизирао је да ће новчану помоћ добити 122.462 здравствена радника у Србији.

Материјалну помоћ добијају здравствени радници у здравственом систему, војно-здравственим установама, заводима за извршење кривичних санкција, установама социјалне заштите чији се рад финансира средствима из буџета, Заводу за спорт, и Заводу за здравствену заштиту радника Железница Србије.

Млади од 16 до 29 година за државну помоћ од 100 евра у динарској противвредности моћи ће да се пријаве ноћас од поноћи до 30. јануара.

Пријаве су електронске преко портала Управе за трезор кроз једноставан поступак.

"Број личне карте, ЈМБГ и из опадајућег менија бирате банку у коју желите да вам се уплати тај новац", објаснио је Мали.

Додао је да они који немају рачун само бирају банку, а у њој ће им бити отворен рачун на који ће држава уплатити 100 евра.

"Након тога личном картом, својим документом одете и подигнете тај новац", рекао је Мали.

Он је најавио да ће новац младима бити исплаћен 1, 2. и 3. фебруара.

Министар је најавио да ће сви пензионери у фебруару добити по 20.000 динара новчане подршке.

Мали је најавио да ће изаћи на референдум о изменама Устава Србије и позвао све грађане да у недељу 16. јануара изађу и на референдуму гласају "за".

" Дакле, гласамо за промене у области владавине права, за самостално тужилаштво, за независно судство", рекао је он.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести