Михајловић осудила вређања др Кисић на друштвеним мрежама

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић најоштрије је осудила нападе и увреде који ових дана круже у јавности и на друштвеним мрежама, а упућене су епидемиологу проф. др Дарији Кисић Тепавчевић.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

"Крајње су недопустиви и за сваку осуду свакодневни изливи сексистичких и мизогиних напада на др Кисић. У данима када се боримо да сачувамо живот сваког грађанина и грађанке, а тиме и нашу земљу, бавити се тиме шта је ко обукао и како говори је неумесно", изјавила је Михајловићева, а наводи се у саопштењу.

Она је додала да је др Кисић професионалац, жена са озбиљним међународним референцама и искуством које је значајно у ситуацији у којој се налазимо.

"Мислим да је много важније од увреда, да у овом тренутку покажемо солидарност и јединство. Држава, у чијем тиму је и др Кисић, чини све да проблем који је задесио читав свет реши на најбољи могући начин, са што мање последица. Најпре да сачувамо здравље, јер је то приоритет број један", закључила је Михајловић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести