Напредњаци: ССП мрзи своју државу, ССП: Не обележавајте зграде наподобних суграђана

Странка слободе и правде упутила данас захтев градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу да престане да обележава зграде "неподобних грађана, а са друге стране Градски одбро СНС у Новом Саду сматра да је данашње саопштење Странке слободе и правде Драгана Ђиласа и Маринике Тепић, још један је доказ колико њихово чланство, на срећу малобројно, мрзи државу у којој живи и њене симболе.
sns logo, SNS
Фото: СНС

„Симптоматично је да следбеницима српског милионера сумњивог порекла имовине, није сметао ни један кукасти крст или графит уперен против државе Србије или Српске православне цркве, које Антиграфит јединица једва стиже да уклони. Уместо тога, баш су им боје српске заставе запале за око и изазвале узнемирење“, каже се у саопштењу.

Српска напредна странка пита их зашто би графити у бојама државне заставе изазвали застрашивање грађана? На који начин су млади који су недавно прошетали улицама Лимана изазвали страх код Новосађана, носећи српске тробојке, фотографију председника Вучића и натпис „Предаја није опција“?

Српска напредна странка поставља питање „ђиласовцима: како то да се њихов председник није плашио да не буде ухваћен приликом трговине утицајем и препродаје секунди Јавног медијског сервиса Србије?“ Како се њихови бивши партијски другови некада окупљени под плаво-жутом заставом нису бојали да ће једног дана одговарати због немилосрдне пљачке грађана Србије кроз криминалне приватизације и остављања радника на улици без посла?

„У данашњем саопштењу, у тоталном хаосу који влада у њиховим главама, помешали су и теме, па спомињу и новац који је опредељен за набавку новогодишње расвете у Новом Саду. Изгледа да имају жељу да би, док се Драган Ђилас и група лопова којима је окружен, не врате на власт, требало укинути  божићне и новогодишње празнике. Да ли би по њима требало прогласити и Дан жалости, јер нису више у могућности да пљачкају новац пореских обвезника? Сиромаштво, бескућништво и просјачење које спомињу у обраћању медијима, неупоредиво је више било заступљено у време њихове владавине до 2012.године. Позивамо их да упореде износ просечне плате, број незапослених грађана, стопу сиромаштва и БДП из овог у односу на њихово „златно доба“ њихових приватних рачуна и новчаника.    Душебрижнике из Странке слободе и правде такође позивамо да наброје које су то инвеститоре довели у Нови Сад и колико су радних места отворили, колико вртића и школа су подигли или реконструисали, колико бесплатних уџбеника су  поделили и колико субвенција за вртиће исплатили.     Ђиласовци, ако желите да привучете пажњу гласача како би вам уделили који глас, добронамерно вам саветујемо да следећи пут прескочите ове теме“, наводи се у саопштењу.

Претходно јеСтранка слободе и правде упутила данас захтев градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу да престане да обележава зграде "неподобних грађана", наводећи да очекују од надлежних органа да прегледају снимке са видео надзора и утврде идентитет лица која су оштетила фасаде и приватну имовину.

Такође, додаје се да се од Вучевића очекује "да поштује закон и не стаје на страну оних који га крше", пише у саопштењу.

ССП је тај захтев упутила због националних тробојки на фасадама зграда у главној улици на Лиману, што је та странка оценила да је "градска СНС власт одлучила да дисциплинује грађане који су на изборима за месне заједнице гласали за независне кандидате".

"Јуче су током дана, у организацији грађана и власника тих зграда и објеката, неке фасаде прекречене у првобитну боју. На реакцију СНС-а није се дуго чекало - стубови на Парк ситију поново су офарбани у тробојке. О какавим ''молерима'' се ради - имали су прилику јуче да виде грађани у Улици Народног фронта код броја 55, где се налазе само једне од 100 градских просторија СНС-а", наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести