Одложена посета Ердогана Србији најављена за 29. август

БЕОГРАД: Посета турског председника Реџепа Тајип Ердогана Србији, најављена за 29. август, одложена је, сазнаје Танјуг у амбасади Турске у Београду.
Vučić i Erdogan Foto: Tanjug/D.Gol
Фото: Foto Tanjug/D.Goll,

Турски председник неће доћи у Србију током августа и септембра због "усаглашавања термина", речено је у амбасади Турске.

Било је најављено да ће током Ердоганове посете председник Александар Вучић и шеф турске државе свечано озваничити почетак радова на изградњи аутопута Београд-Сарајево, који би требало да гради турска компанија "Ташјапи".

Председник Александар Вучић потврдио је пре два дана на отварању ауто-пута "Милош Велики" да ће турски председник Реџеп Тајип Ердоган доћи у посету Србији, али није прецизирао датум.

На питање да ли је тачно да ће он и Ердоган присуствовати заједно почетку радова на ауто-путу Београд-Сарајево, Вучић је одговорио:

"Било би логично. Доће ће, биће у реду то".

У разговору са новинарима Вучић је рекао да ће то бити добра, пријатељска посета и да је Ердоган искрен пријатељ.

"Хвала му што долази у Србију и срећни смо кад можемо да га угостимо. Верујем да много тога заједно у будућности можемо да урадимо", рекао је Вучић и изразио захвалност турским инвеститорима у Србији и наду да ће их бити још више.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести