Пастор: Нацрт закона о финансирању стигао у Скупштину

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор изјавио је данас да је Нацрт закона о финансирању Војводине, који је усвојила Покрајинска влада, стигао у

Покрајинску скупштину и у петак бити достављен посланичким клубовима.Пастор је рекао да се од уторка налази на службеном путу у Аустрији одакле се враћа у четвртак, после подне.

"У уторак сам отишао на тродневни службени пут, а Нацрт закона о финансирању Војводине стигао је у уторак поподне у Скупштину када ја већ нисам био у канцеларији", рекао је Пастор Танјугу."То је једина истина", рекао је Пастор, додајући да не жели да се даље бави спекулацијама око достављања Нацрта закона Скупштини Војводине од стране Покрајинске владе којима се "неки баве у медијима".

Поједини војвођански посланици, како је пренео новосадски "Дневник",Нацрт закона о финансирању Војводине назвали су "мистериозним документом" због тога што упркос најавама још није стигао пред посланике Покрајинске скупштине.Према Пасторовим речима, не постоји могућност да се посланичким клубовима достави Нацрт закона док он физички не буде у Скупштини.

Он је додао да ће посланици у петак пре подне добити Нацрт и имати могућност да се упознају са њим."Неопходно је да се о Нацрту закона о финансирању Војводине обаве консултације, након којих би он евентуално требало да прерасте у Предлог закона", рекао је Пастор.

На питање када би евентуално могла бити одржана седница војвођанског парламента на којој би се расправљало о Нацту закона о финансирању Војводине, Пастор је рекао да прво треба да се обаве консултације посланичких клубова, а тек онда евентуално да се сазове седница.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести