Петковић: Да сте били у Бриселу били бисте поносни на Вучића

БЕОГРАД: Да сте били са мном у Бриселу док су трајали преговори и да су са мном били сви они који воле Србију, били би поносни на председника Александра Вучића колико се борио и бранио Србију, изјавио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.
petar petkovic
Фото: Youtube Printscreen

Он је, говорећи о томе како је изгледао дијалог Београда и Приштине у Бриселу, рекао да се на целом спрату чуло како је Вучић држао лекције премијеру привремених приштинских институција Аљбину Куртију.

"Најотвореније му је рекао ''никада'', громогласно и јасно, када је Курти као папагај понављао да Србија призна Косово", рекао је Петковић за ТВ Хепи.

Директор Канцеларије за КиМ је указао да је председник Вучић дао све од себе да сачува образ српског народа, као и безбедност грађана на КиМ.

"Председник му каже: Ја те молим, поведи рачуна о томе да случајно не дође до угрозавања безбедности, да нико не дира Србе, нећемо да дозволимо да они буду угрожени. На све те председникове речи, Курти се правио да није цуо", испричао је Петковић.

Истакао је да се у Бриселу видело ко данас влада у Приштини и да је зато важно сачувати мир и безбедност. Петковић је додао да су људи са Косова и Метохије пружили потпуну подршку председнику Вучићу пред дијалог са Приштином.

Петковић је оценио да је Курти дошао у Брисел да понизи представнике ЕУ који воде дијалог и да он ствари посматра као да свет постоји од када је он дошао на власт. "За Куртија је све што је било пре њега нелегитимно. Њега ништа не интересује, неће Заједницу српских општина, јер сматра да она није прављена за Србе него против тзв. Косова", рекао је Петкових. Он је нагласио да су много градови на КиМ моноетнички и да у њима живе само Албанци, наводећи као пример Приштину, Ðаковицу, Качаник, Клину.

Петковић је рекао да је на састанку Курти углавном ћутао и ништа није ни предложио, сем негирања свега што је делегација Београда говорила.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести