Петковић: Возач санитета Спахић на слободи

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за КиМ Владе Србије Петар Петковић саопштио је вечерас да је возач санитета Здравственог центра у Косовској Митровици Дејан Спахић, кога су данас ухапсиле приштинске власти, после седам сати малтретирања пуштен на слободу.
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković  Foto:Tanjug/video
Фото: Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић Фото:Танјуг/видео

“После више од седам сати малтретирања и иживљавања од стране Аљбина Куртија, косовске полиције и специјалних јединица, возач санитета Дејан Спахић малопре је пуштен на слободу! Управо сам се чуо са њим и упркос свему кроз шта је прошао, добро се држи”, поручио је Петковић на Твитеру.

Петковић је додао да је Београд Спахићу обезбедио адвоката и сву потребну подршку која је на крају заједно са залагањем председника Србије Александра Вучића уродила плодом да он буде пуштен кући.

Петковић је раније изјавио да су данас на северу КиМ припадници специјалних јединица косовске полиције зауставили санитетско возило које су заједно са возачем Дејаном Спахићем одвели у непознатом правцу.

Петковић је додао да је о овом, како је рекао, скандалозном догађају, обавестио високог представника ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести