Посланици Скупштине Србије наставили расправу о избору гувернера НБС

БЕОГРАД: Скупштина Србије наставила је данас расправу о избору гувернера Народне банке Србије Јоргованке Табаковић коју је за ту функцију предложио председник Србије Александар Вучић, као и о више законских предлога, међу којима су измене Закона о локалној самоуправи и платама у агенцијама и другим организацијама.
skupstina, tanjug sava radovanovic
Фото: танјуг (Сава Радовановић)

Посланици власти су током јучерашње расправе указали да је Табаковић у свом шестогодишњем мандату, који је почео у августу 2012. године остварила значајне резултате, а опозиција је критиковала њен избор, наводећи да је "морално неподобна да обавља тај посао".

Парламентарци обједињено расправљају о 14 тачака дневног реда.

Министар Бранко Ружић је јуче образлажући законе казао да они имају за циљ да трансформишу управу у ефикаснији, професионалнији и модернији сервис грађана Србије.

Посланици расправљају о предлогу за избор вицегувернера Народне банке Србије, који је поднела гувернер НБС, избору чланова Одбора Агенције за борбу против корупције, на предлог Заштитника грађана и Повереника за информације од јавног значаја, као и на предлог УНС и НУНС, као и о Предлогу одлуке о избору председника судова. 

Разматра се Предлог закона о измени и допуни Закона о државној управи, Предлог закона о изменама и допунама Закона о матичним књигама, као и Предлог закона о изменама и допунама Закона о јавним агенцијама, које је поднела Влада Републике Србије. 

Народна скупштина разматраће Предлог закона о изменама и допунама Закона о националним саветима националних мањина, Предлог закона о изменама и допунама Закона о заштити права и слобода националних мањина, Предлог закона о изменама и допунама Закона о службеној употреби језика и писама, које је такође поднела Влада Србије. 

Народни посланици ће распарвљати о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о територијалној организацији Републике Србије, који су поднели народни посланици Студенка Ковачевић, Милетић Михајловић, Дарко Лакетић и Дејан Раденковић, као и Предлог закона о потврђивању Додатног протокола Европској повељи о локалној самоуправи о праву да се учествује у пословима локалних власти. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести