Никад нисам видео Беливука, не повлачим се пред убицама

КРАГУЈЕВАЦ. Председник Србије Александар Вучић одбацио је данас тврдње Вељка Беливука које је објавио Крик о везама са њим, негирао да се икада видео с Беливуком и најавио да ће се ускоро обратити нацији да би изнео доказе и да би показао људима шта се заиста догађа.
vucic youtube
Фото: Youtube Printscreen
Рекао је да је логично да убице и кољачи када виде када стигне оптужница и виде доказе, покушау да се политички извлаче из свега, добију политичку подршку као што су је добили од појединих политичара.

Вучић је, на питање да прокоментарише објаву „Крик-а" о томе шта је Беливук рекао полицији помињући људе са власти, указао да је тај исти „уважени господин рекао да није никога убио, заклао, да у фина господа којима је сместио режим".

Истако је да је поносан на чињеницу да су њега оптужили јер свакоме је јасно да су се, како је рекао, виђали са мном то не би поменули.

"А нису поменули оне с којима су се стварно виђали, са којима су сарађивали у и изван земље. Никада у животу нисам видео тог човека, нити разговарао са њима", казао је он.

Вучић је истакао да, ако се видео с њима на било којој локацији, или разговарао са њима, не само да је спреман да се склони са места председника, већ и сам да се пријави и остане затвору до краја живота.

Зашто су изабрали такав начин одбране - нису га они смислили, већ они који им доносе поруке. Обелоданићемо како мафијашки консиљере доносио те поруке", најавио је он.

Коментарисао је како Беливук и његов саучесник тврде да је све у договору с њим радио.

„Један је рекао да смо се састајали у стану на Звездари, други у кући у Ритопеку. Размишљао сам дуго да ли да одговорим. Наредних дана биће занимљиво јер ћу се обратити нацији. Потребно ми је 48 сати или можда нешто мање да покажем истину“; најавио је он.

„Беливук очекује да буде кандидат за председника, а Марко Месар за премијера јер су у многоме задужлили пријатеље на сцени“, приметио је Вучић иронично.

Вучић је казао да је, када је хапсио Мишковића већ рекао да неће никоме да плаћа рекет, и да је знао да ће га то скупо коштати јер се радило о једном од најмоћнијих тајкуна.

„Знао сам како ће да уследи и колико година ће се водити кампања против мене. Први пут када сам изговорио да не разумем како је могуће да се променио ДНК налаз у вези убиства на шинама, креће моје прислушкивање, кампања како сам спасавао неке жене од судова што су биле моје љубавнице или шта друго, до тога да сам имао односе са мушкарцима, неким водитељима“, објаснио је он додајући да су то све ситнице.

Тражили су све време од мене суштински да плаћам рекет.

„И у овим тексту кажу „ако се Вучић не опамети". Нећу да плаћам рекет, наставићу да показујем народу да ћемо да победимо убице, криминалце, и све помагаче, како политичке, тако и медијске и све друге. Нећу да се повлачим пред убицама и кољачима, и њиховим политичким помагачима", поручио је он.

Вучић је казао да ће се „борити док је жив, борити за слободну Србију, и да никада неће имати било ко право да убија некога".

Најавио је да ће обелоданити везе са мафијашким консељереом, који се јуче, и пре два и три дана састао са криминалцима уговарајући какву ће кампању да воде против њега.

Вучић је указао да никада није ишао на Звездару, сем једном када је гостовао на једној телевизији.
Вучић је казао да је спреман одговори на све надлежним органима и да иде на полиграф.

Вучић: Мафији ћемо одсећи главу и показати да је држава јача

КНИЋ: Председник Србије Александар Вучић указао је данас, у обраћању грађанима Кнића, да ће Србија бити под великим притиском у наредном периоду, споља због КиМ и РС, а унутра због мафије која је дигла главу.

„Србија ће бити под великим притисцима како споља због Косова и РС, тако и изнутра јер је мафија дигла главу помислећу да може да управља државом. Мафији ћемо одсећи главу и показати да је држава јача“, поручио је он.

 

Председник Вучић посетио фабрику Сименс мобилити у Церовцу

КРАГУЈЕВАЦ: Председник Србије Александар Вучић данашњу посету Крагујевцу и Книћу започео је обиласком погона компаније Сименс мобилити у Церовцу код Крагујевца.Председник Вучић посетио фабрику Сименс мобилити у ЦеровцуВучић је одржао састанак са челницима компаније, а потом обишао и погон за производњу елеманата за шинска возила.

Председник се упознао са процесом производње, поразговарао са радницима и питао их какви су услови рада у фабрици.

Вучић је рекао да се Сименс прави и возове за регионалне пруге који су потребни Београду за линије, на пример, до Лазаревца и других приградских места.

"Сименс је сјајан, а имаћемо и друге фабрике у Србији које ће да производе трамваје и возове", казао је Вучић током обиласка.

Каже да су Немци веома заодвољни са радном снагом у Шумадији и да зато посебно улажу у Техничку школу и Универзитет у Крагујевцу, у оквиру дуалног образовање.

"Морамо додатно да појачамо дуално образовање у Србији", додао је председник.

Немачке компаније запошљавају више од 70.000 људи у Србији, рекао је он.

Сазнао је том приликом да је у Сименсу у Крагујевцу просечна месечна плата заваривача 70.000 динара и прокоментарисао да је то више од просечне плате

Обиласку присуствују министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, градоначелник Крагујевца и заменик градоначелника Београда Горан Весић и представници Сименса и амбасаде Немачке.

У Сименсовим погонима ради 894 запослена који производе шинска возила, а крајем прошле године са производних линија изашао је први трамвај намењен немачком тржишту.

Први трамвај произведен у фабрици Сименс мобилити у Крагујевцу, дуг 37 метара, 14. децембра је отпремљен Бремен. Та компанија има још пуно наруџбина за трамваје који ће превозити путнике у градовима Немачке.

Та фабрика је у протекле две и по године прошла процес трансформације од произвођача компоненти до производње комплетних трамваја.

Сименс мобилити Церовац производи шинских возила на локацијама Церовац и Јарушице.

Сименс у Крагујевцу има две фабрике, једну коју је својевремено купио од компаније Милановић инжењеринг и где прави позиције за своја шинска возила и другу у нововоформираном индустријско технолошком комплексу Мајнд парк у којој производи целе трамваје.

Председник Вучић ће након тога у Градској управи Крагујевца имати сасатанак са представницима Шумадијског округа.

Током обиласка општине Кнић, планирамо је да председник Србије посети Основну школу „Вук Караџић“ која је основана 1842. године, а пре три године је средствима из републичког буџета комплетно реновирана и енергетски адаптирана.

На крају посете центру Шумадије, Вучић ће посетити дестилерију "Алексић Први“ у селу Губеревац која производи воћне ракије.

Најбоље време за Крагујевац и Шумадију тек долази

Најбоље време за Крагујевац и Шумадију тек долази, поручио је данас председник Александар Вучић, наводећи да предстоје бројни инфраструктурни пројекти који ће тај град учинити потпуно другачијим и бољим местом за живот.

Одговарајући на питања у вези са Клиничким центром у Крагујевцу, Вучић је рекао да се све ради како је и планирано.

"После Ниша, Београда и Новог Сада, завршава се комплетан пројекат, од око 35 милиона евра. Толико вреди само грађевински део, укупно са опремањем уложићемо 45-50 милиона", рекао је Вучић новинарима.

Истакао је и да Крагујевац заслужује такав, модеран и опремљен Клинички центар, додајући да не заборавља да су здравствени радници из тог града прихватили велики терет, када је у време претхоних таласа корона вируса требало да иду у Нови Пазар.

По питању Центра изврсности, у којем би требало да се налази и банка матичних ћелија, Вучић је рекао да је то једини пројекат са којим се касни, због короне, те да је једног од извођача радова одбила ЕБРД.

"Али, биће то урађено", поручио је Вучић.

На питање у вези са стадионом "Чика Дача", Вучић је рекао да се сви пројекти раде и да се ускоро креће у изградњу.

"Биће то велелепан стадион, какав Крагујевац и Шумадија заслужују, за око 20.000 људи, по највишим европским стандардима, да могу најбоље европске утакмице да играју. Биће права лепотица од стадиона, изгледаће феноменално чим се пројекат заврши", рекао је Вучић.

Подсетио је на пројекат обилазнице око Крагујевца, што ће вредети око 155-160 милиона евра и коју ће градити конзорцијум српских компанија, те на железничку пругу за индустријску зону, као и на извлачнеје топлане из центра града.

"Решаваћемо проблем ''Застава оружја''. Градићемо канализацију која је најскупља у Крагујевцу, и кишну и фекалну. То ће бити други град, људи ће да добију нешто што су чекали 70 година, завршићемо за две, три, четири године. Најбоље бреме за Крагујевац и Шумадију тек долази", рекао је Вучић.

 
EUR/RSD 117.3079
Најновије вести