Расим Љајић поново председник СДП Србије

БЕОГРАД: Расим Љајић изабран је данас за председника Социјалдемократске партије (СДП) Србије, на Трећем конгресу странке, који је одржан онлајн.
rasim ljajic, FB--1658
Фото: Расим Љајић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

За избор Љајића определило се укупно 17.946 чланова партије који су од 20. до 30. новембра имали право да на потпуно отвореним листама, без унапред предложених кандидата, гласају за ново руководство СДП Србије, саопштено је из те странке.

За потпредседнике СДП Србије изабрани су Татјана Матић, Бисера Бухић, Марија Лабовић, Југ Радивојевић, Ненад Иванишевић и Јасмина Каранац.

За новог генералног секретара изабран је Урош Кандић, за председника Извршног одбора Бранко Гогић, за председника Политичког савета Владимир Николић, а за портпарола Весна Антић.

Изабрано је и 250 чланова Главног одбора СДП Србије.

На Трећем конгресу СДП Србије усвојене су и измене Статута, као и програмски документ под називом ”Манифест 2020”, који дефинише програмска начела странке, као и партијске циљеве у 10 кључних области.

Донета је и одлука да партија од 15. јануара почне кампању за предстојеће председничке, парламентарне и градске изборе у Београду, уз поштовање свих епидемиолошких мера прописаних од Кризног штаба за борбу против пандемије корона вируса.

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести